10 ting du ikke vidste om sex

Denne artikel indeholder affiliate links

I samarbejde med Sinful.dk har Dagens.dk samlet 10 overraskende, sjove og lærerige facts om sex. Læs med her, og bliv lidt klogere på et af menneskets mest elskede “beskæftigelser”.

Så lang tid af dit liv bruger du
Ifølge Wikibrains.com bruger du sammenlagt 48 dage af dit liv på at have sex og 14 dage af dit liv på at kysse. Samtidig bruger du samlet ca. 9,1 år af dit liv på at se tv, hvilket svarer til at du i gennemsnit bruger 2,8 timer foran skærmen hver dag. Så måske er det tid til at bryde statistikken og skære lidt ned for kuk-kassen og i stedet skrue op for romantikken i soveværelset?

Så mange har sex lige nu
Ifølge Penguin Atlas of Sexual Behavior, har omkring 120 millioner par sex hver dag. Da det kræver 2 mennesker at have sex, svarer det til, at omkring 240 millioner mennesker har sex dagligt. Det betyder, at mens du læser denne artikel har 166,666 mennesker sex hvert minut.

7 dages overlevelse
Sædceller er nogle udholdende små størrelser. Faktisk forholder det sig sådan, at de kan overleve op til syv dage i skeden alt efter mængden og kvaliteten af mandens sæd og kvindens miljø i underlivet. Uden for kroppen lever de små svømmere dog kun et par timer, da de her vil udsættes for luft og derfor tørrer ind.

Én mand er nok
Én mand er i stand til at gøre alle fertile kvinder på Jorden gravide - ja det er i sandhed et fact, som nok vil overraske de fleste. Ikke desto mindre viser undersøgelser, at den sæd én mand producerer i løbet af 14 dage er nok til at befrugte samtlige fertile kvinder på planeten.

Den bedste medicin
Går du og er stresset og kan mærke der er en forkølelse på vej? Så behøver du ikke lægge dig i sengen og se kedelige serier dagen lang. Invitér i stedet din partner med en tur på  lagnerne. Når du har sex udskilles nemlig antistoffet immunoglobulin A, som hjælper mod forkølelse og infektioner. Sex kan også sænke dit blodtryk og virke afstressende. Det er da en herlig bivirkning.Vibratorens oprindelse

Vi kender alle til at være seksuelt understimulerede og dermed blive lidt vrisne. I 1800-tallet var det oftest kvinderne, der var understimulerede. Dette kaldte man, i den mandsdominerede lægeverden, livmoder-galskab eller hysteri. Kuren? Ja, der var en del forskellige løsninger på dette problem. Man kunne f.eks. skyde vandstråler på kvindens underliv eller få lægen til, med god gammeldags fingerarbejde, at “massere” den hysteri-plagede kvindes nedre regioner. Men det blev snart en kedelig affære og de mange læger fik ondt i fingrene (hysteri var en udbredt lidelse). George Taylor fra Amerika kom såvel kvinderne som lægerne til undsætning og opfandt den første vibrator i 1869. Som vel og mærke var dampdrevet.

Usynlig sæd

Under 1. verdenskrig lagde spionchef Sir Mansfield Cumming hovedet i blød. Han havde desperat brug for en måde at skrive beskeder på uden at fjenden opdagede noget. Usynlig skrift var udbredt, men problemet var, at alle slags usynligt blæk kunne fjenden spore, og hvad har man så lige ved hånden? Løsningen var sæd. Det kunne ikke spores med datidens redskaber og det var noget, der var masser af på lager.

Kom med 45 km/t
Verdens hurtigste løber, Usain Bolt og Tyrannosaurus Rex kan henholdsvis ramme en topfart på 44 km/t og 40 km/t. Selvom det virker meget hurtigt, må både Usain Bolt og Tyrannosaurus Rex dog se sig slået fra en uventet kant, nemlig sæd. Når en mand får udløsning, er det nemlig med en hastighed, der i gennemsnit ligger på 45 km/t.

Sexlyst er arveligt
Forskere fra The Hebrew University of Jerusalem har gjort nogle ret så interessante opdagelser hvad angår menneskers sexlyst. Det viser sig nemlig, at sexlyst er arveligt. Så din sexlyst - eller mangel på samme - kan du i nogen grad takke dine forældres og deres gener for.

Vi er ikke de eneste'
Vi mennesker er ikke de eneste der boltrer os på lagnerne, har syngende orgasmer eller sex for sjov. Som  de eneste dyr i verden, tager både delfiner og aber sig faktisk også en fræk hyrdetime i ny og næ. Flipper og hun-aber udviser endda samme tegn på orgasme som kvinder, og opnår også klimaks på samme måde som mennesker gør.
 

 

 

Dagens Gossip