10 ton hash fundet i lastbil med tomater

Politiet i Marokko har beslaglagt 10 ton hash, der lå gemt i en lastbil, der skulle fragte tomater til Frankrig. Det skriver nyhedsbureauet Map.

Det euforiserende stof var blevet rullet i små kugler, så det "skulle ligne tomater", lyder det fra politiet. Men lasten blev opdaget ved en havn øst for Tanger i Marokko.

Chaufføren af lastbilen er blevet anholdt, og politiet efterforsker sagen for at finde ud af, om der er andre medskyldige.

På trods af et fald i marihuana-produktionen over det seneste årti er Marokko stadig en af de største kilder til cannabis i verden. Landets indenrigsminister vurderer, at omkring 700.000 marokkanere har gjort hash-produktion til en levevej.

Sidste år beslaglagde myndighederne omkring 250 ton cannabis.

Som det første land i verden har Uruguay for nylig legaliseret produktion, salg og forbrug af marihuana.

Et af de vigtigste mål med loven er at bekæmpe organiserede kriminelle, som sidder på det lukrative marked og tjener store summer på handlen.

Cannabis-rygere kan fremover købe det euforiserende stof fra godkendte apoteker, hvis de bor i Uruguay og er over 18 år gamle. De skal også være registreret i en database, hvor man kan holde øje med deres månedlige forbrug.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip