100 dræbt under kampe med Taliban tæt på Kabul

Hundredvis af Taliban-krigere har den seneste uge stormet et strategisk distrikt i en afghansk provins ikke langt fra hovedstaden Kabul.

I løbet af de seneste fem dage har det kostet snesevis af mennesker livet, og oprørene har indtaget området, lyder det fra embedsmænd fredag.

Provinsregeringen i Ghazni har mistet kontakten med politiet i provinsens vestlige distrikt Ajrestan, siger Asadullah Safi, der er vicepolitichef i området.

Ghazni ligger sydvest for hovedstaden Kabul og er en central forbindelse til syd og sydvest, hvor Taliban har gjort fremskridt de seneste måneder.

- Hvis der ikke er nogen akut hjælp fra staten, vil distriktet kollapse, siger Safi.

Kampen om Ajrestan illustrerer de alvorlige udfordringer, som Afghanistans nye præsident, Ashraf Ghani, og sikkerhedstropperne står overfor.

Særligt nu hvor udenlandske kamptropper forbereder sig på at forlade landet med udgangen af året.

Hvis Taliban får kontrol med Ajrestan, omkring 200 kilometer fra Kabul, vil det give bevægelsen et strategisk sted at sætte angreb ind mod de tilstødende provinser Uruzgan og Daikundi.

Angrebet begyndte for fem dage siden af anslået 700 talibanere, og de første vurderinger gik på, at flere end 100 mennesker blev dræbt, mens 15 blev halshugget af militante, sagde viceguvernør for provinsen Ahmadullah Ahmadi.

Myndighederne i provinsen har anmodet om hjælp fra centralregeringen i Kabul.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip