100.000 Pegida-demonstranter indtager Leipzigs gader

Den islamkritiske Pegida-bevægelse ventes onsdag at holde sin største demonstration til dato i den tyske by Leipzig. Arrangørerne forventer, at 100.000 mennesker vil gå på gaden i byen.

Der er dog risiko for, at demonstranterne ryger i totterne på Pegidas modstandere, da der er varslet 19 moddemonstrationer over hele byen.

4000 politibetjente er udkommanderet til at holde øje med, hvordan demonstrationerne forløber. Det er ikke set siden den tyske genforening.

De lokale myndigheder i Leipzig har forbudt tilhængere af Pegida-bevægelsen at gå i specifikke gader i byens centrum, hvor indbyggerne marcherede i 1989, da Østtyskland var ved at kollapse.

Demonstrationen i Leipzig sker to dage efter, at Pegida-bevægelsens ugentlige protestmarch blev aflyst i Dresden. Aflysningen kom, da bevægelsens stifter, Lutz Bachmann, angiveligt havde modtaget dødstrusler fra islamister.

Pegida står for "Patriotiske Europæere imod Islamisering af Vesten".

Bevægelsen er blevet stadig mere populær under de ugentlige demonstrationer i Dresden til trods for, at den er blevet kritiseret fra politisk hold med den tyske kansler, Angela Merkel, i spidsen.

Selv om demonstrationen i Dresden blev aflyst i mandags, gik Pegida-tilhængere på gaden i blandt andet München, Berlin, Braunschweig, Duisburg, Magdeburg og netop Leipzig.

I sidste uge demonstrerede næsten 100.000 mennesker i flere tyske byer for at vise deres modstand mod Pegida-bevægelsen.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip