101 medarbejdere er onsdag blevet fyret på DR

Ansatte på DR Nyheder er mere end sure over den måde, ledelsen i DR har fyret i nyhedsafdelingen på.

- Forløbet har været underlagt et helt uacceptabelt hemmelighedskræmmeri, hvor det har været umuligt for de faglige repræsentanter at få stillet relevante tal til rådighed, skriver DR Nyheders ansatte i en udtalelse udsendt af to navngivne DR-medarbejdere på vegne af deltagerne i et medarbejdermøde.

- DR Nyheder er en af de afdelinger, der var allerhårdest ramt af sparekrav, og derfor var det så meget desto mere vigtigt, at ledelsen arbejdede konstruktivt sammen med tillidsfolkene om at finde løsninger og nedbringe fyringstallet mest muligt, står der videre i udtalelsen.

Tillidsmand for DR Nyheder Lars Møller tager dog afstand til dele af udtalelsen.

I en mail sendt til de ansatte på DR Nyheder skriver tillidsmanden, at han ikke kan "genkende den udlægning af samarbejdet mellem TR (tillidsrepræsentanterne, red.) og ledelse og den udlægning af, hvordan ledelsen har håndteret besparelserne, der efterfølgende er givet udtryk for".

- Det har været en ubehagelig dag i DR Nyheder. Det glæder mig, at den udtalelse, der er udsendt som en fælles vedtagelse fra journalisterne, ikke er dækkende for deres holdning, siger DR's nyhedschef Ulrik Haagerup til Ritzau.

Mens der samlet er blevet fyret 101 ansatte i DR, er de 15 af dem journalister hos DR Nyheder. Samlet har 101 medarbejdere hos DR fået besked om, at de ikke længere har et job i DR.

Endvidere har DR indgået en aftale med yderligere 49 medarbejdere om frivillige fratrædelser i forbindelse med spareplanen på 106 millioner kroner.

DR's bestyrelse vedtog spareplanen 4. september i år for perioden 2015-2018.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip