102-årige Verny har ét sidste ønske - men det vil kommunen ikke opfylde

Paragraffer og bureakrati afholder den 102-årige Verny Arbøl fra at få sit sidste ønske opfyldt.

Den svagtseende ældre kvinde er kommet som dagsgæst på plejehjemmet Solgaven i Farum gennem de sidste ni år. Indtil efteråret 2015 har kvinden været frisk nok til at bo hjemme og besøge stedet for at væve og få en snak med stedets beboere og personale.

Et fald satte dog en stopper for det gode helbred og de ugentlige besøg. Nu ønsker Verny at leve sin sidste tid på Solgaven, hvor hun kender de sikre ruter, lydende, lugtende og menneskerne, men det vil kommunen ikke gå med til. Det skriver Lokalavisen.

Solgaven er et tilbud i Gentofte Kommune efter Servicelovens paragraf 108 til mennesker, der har en betydelig og varig nedsat funktionsevne. Selvom Verny er stærkt svagtseende og føler sig knyttet til Solgaven efter at være kommet der gennem ni år, har Gentofte Kommune nu givet hende afslag på at ende sine dage på Solgaven. Hun må heller ikke besøge stedet som dagsgæst længere, men er i stedet visteret til Holmegårdsparken per 1. marts 2016, og det får Verdys familie til at protesterer i medierne efter flere besøg og snakke med myndighederne på området.

- Kommunens argumenter er, at min 102 år gamle, stærkt svagtseende mormor sagtens kan danne sig et nyt netværk i Holmegårdsparken, men samtidig siger de, at hun er så svækket, at hun ikke kan profitere af aktiviteterne på Solgaven. Hvilket jeg er dybt uenig i. Jeg har intet dårligt at sige om Holmegårdsparken eller kommunens andre plejehjem. Men jeg synes, at de skal give det til en på 90 år, som har glæde af at bo i en lejlighed, der kan banke på hos naboen og gå over i caféen sammen. Det fællesskab kan min mormor på 102 år ikke deltage i. Jeg forstår ikke, hvorfor kommunen ikke vil give hende en god afslutning på sit lange liv. Så mange år har hun heller ikke tilbage, siger det skuffede barnebarn, Signe Ottesen Ørskov til Lokalavisen.

Hun kalder det uværdigt, at hendes bedstemor ikke kan få sit sidste ønske opfyldt og frygter, at det vil tage så lang tid evt. at få omstødt afgørelsen, at Verdy når at ende sine dage et uønsket sted.

 

Dagens Gossip