11-årig filmede læreren mobbe en elev: Nu raser internettet over straffen

De fleste børn har i dag en telefon, der kan optage både lyd og billeder, men den kan blive brugt til andet end blot at tage selfies med veninderne i frikvarteret.

Eleven Brianna Cooper fra Fort Pierce i Florida, USA, valgte således at smugoptage sin lærer midt i timen, fordi læreren mobbede en elev, mente Brianna. 

- Du er det største barn i femte klasse, men du opfører dig som var du det yngste.

- Gad vide, hvordan din mor ser ud.

- Lad ikke min størrelse narre dig, jeg kan sagtens klare dig, lød nogle af ordene fra læreren, der rettede dem mod en femteklasses elev. 

Brianna mente, at ordene var så hårde, at hun blev nødt til at samle beviser mod læreren, inden hun gik på kontoret med dem. 

- Tror du selv på, at de ville tro mere på en elev, end på læreren?, spørger den 11-årige pige retorisk i et interview, som du kan se nedenfor. 

Til stor lettelse for Briannas mor, blev læreren efterfølgende fyret, men dét, der vækker vrede efterfølgende, er, at Brianna også modtog en straf; hun blev suspenderet fra skolen i fem dage med den begrundelse, at det er ulovligt at optage hemmeligt i staten Florida. Begrundelsen var desuden fra skolens side, at lærere bør kunne føle sig sikre i klasseværelset og herunder ikke risikere at blive optaget.

Læs også: Flere skolebørn meldes til politiet af deres lærere: 'Vi har pt. 100 verserende sager'

Cassie Cooper, der er mor til Brianna, mener, at skolens beslutning om at straffe hendes datter er langt ude, og at Brianna er for ung til at forstå loven, hvorfor hun på ingen måder har ville bryde den med vilje – og at det kun var godt, at hun optog sin lærer i situationen.

Hændelsen er et år gammel, men debatten raser vedvarende og nu igen, fordi problematikken tilsyneladende stadig er relevant flere steder:

Må en elev optage sin lærer i skjul? Og især, når læreren gør noget forkert? Hvad mener du?

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip