11-årig reddede styrtblødende mor: Ambulancen kom aldrig

11-årige Mackenzie bliver hyldet som helt i sit hjemland New Zealand, hvor han hjalp sin tilskadekomne mor, da ambulancen alrig dukkede op.

De to var alene hjemme, mens far var til en rugby-kamp og søster var hos nogle venner. Charlotte Loraine faldt, mens hun var ved at bære en smadret kop væk. Hun landede så uheldigt, at hendes arm blev skåret op, og blodet sprøjtede fra den.

- Jeg troede bare, at hun ville have mig til at komme og hjælpe med noget, men så så jeg den store flænge i hendes arm. Jeg troede, at hun ville dø eller sådan noget. Jeg troede det værste, fortæller Mackenzie til stuff.co.nz.

Læs også: Hør alarmopkaldet her: To-årig helt reddede mors liv

- Det lignede et mordsted. Der var blod på væggen, over det hele på gulvet, på køleskabet. Jeg trådte i det, siger han.

Den 11-årige dreng beroligede sin mor og forbandt armen, så godt han kunne. Herefter rignede han først til sin far og derefter til alarmcentralen.

En halv time senere var en ambulance endnu ikke dukket op, og Mackenzie ringede igen og spurgte, hvor de blev af. Hans mor var bange for, at alarmcentralen ikke tog ham alvorligt og prøvede selv at forklare dem, hvor alvorligt det var.

Læs også: Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn

Men ambulancen kom stadig ikke, og da Mackenzies far kom hjem, aflyste han ambulancen og kørte selv sin hustru til skadestuen. Hun måtte igennem en fem timer lang operation for at sætte nerveender på plads, og hun var indlagt i tre dage.

- Det vil tage mig omkring to år at hele, og jeg får kun mellem 80 og 85 procent bevægelighed tilbage i min hånd. Den bliver aldrig som før, siger Charlotte Loraine, der er stolt af sin søns indsats.

- Han var så rolig. Jeg ved ikke, hvordan han kunne være så rolig, som han var. Det er ikke en rar ting at opleve for en dreng. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, for jeg var i panik. Han gjorde alt det rigtige og var rigtig modig, siger hun.

Man er nu ved at undersøge, hvorfor ambulancen aldrig kom, og familien har modtaget en undskyldning fra alarmcentralen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip