11-årige Camilla blev del af klovnefødselsdag

Elo Christoffersen

|

19/09/2013

Dagens topnyheder

11-årige Camilla blev til sin egen store overraskelse pludselig midtpunkt, da Danske Hospitalsklovne fejrede sin 10 års fødselsdag. Det skete blandt andet på børneafdelingen på Kolding Sygehus, der pludselig blev invaderet af hospitalsklovne fra hele landet.

Læs også: Kolding Teaterforening lægger ud med Javel, Hr. Minister

Camilla blev indlagt på børneafdelingen i tirsdags. Hun anede intet om, at afdelingen ville få besøg af en lang række hospitalsklovne, som i ugens løb har besøgt samtlige børneafdelinger på sygehusene i Jylland. Og alle steder var der ”gang i den” med sang og musik, balloner, skumbananer og flødeboller.

- Det var det hyggeligt, kom det storsmilende fra Camilla, da hospitalsklovnene havde forladt Kolding Sygehus, og der igen var faldet ro over børneafdelingen. Inden det skete, var hendes seng blevet pyntet efter alle kunstens regler.

Med på børneafdelingen i Kolding var Dansk Hospitalsklovnes direktør Kenneth Øhrberg. Han kunne glæde sig over, at klovnene fik en særdeles positiv modtagelse, og at de var med til at få mange smil frem på læberne – både hos små som store.

Læs også: Bordel-røveri - 32-årig mand anholdt

- Sådan en dag er med til at understrege, at det arbejde, vi gør i Danske Hospitalsklovne, har stor værdi. Overalt skaber hospitalsklovnene livsglæde hos børnene og deres forældre, og Kolding er ingen undtagelse. Her er de fire hospitalsklovne hver eneste dag ventet af de indlagte børn, lyder det fra Kenneth Øhrberg.

Pengene til driften af de fire hospitalsklovne på Kolding Sygehus kommer fra såvel Danske Hospitalsklovne som lokalforeningen, Hospitalsklovne-Kolding.