11. gang i træk: Kina er klar til Sudirman Cup-finale

16/05/2015 12:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Overraskelsen lurede kortvarigt, men Kina er klar til finalen ved Sudirman Cup - VM for blandede hold - på hjemmebane i Dongguan. Det er landets 11. finale på stribe.

De kinesiske storfavoritter vandt semifinalen mod Indonesien med 3-1 i holdkampen, der spilles bedst af fem kampe.

Indonesien fik ellers en fantastisk start på semifinalen, da herredoublen Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan besejrede de tidligere mangedobbelte verdensmestre og olympiske mestre Cai Yun og Fu Haifeng i to sæt i den første kamp.

Cai Yun og Fu Haifeng danner ikke længere par, men de var sat sammen igen til lejligheden i et forsøg på at genskabe den fantastiske herredouble til holdkampen.

Herefter fulgte de to singler, hvor Indonesien på forhånd ikke var levnet nogen chancer, da Kina stillede med henholdsvis Li Xuerui og Chen Long - verdensranglistens nummer et i dame- og herresingle.

Li Xuerui behøvede ikke at arbejde ret meget, da modstanderen, Bellaetrix Manuputty, måtte trække sig efter bare otte bolde, fordi hun pådrog sig en skade.

Chen Long gjorde også, hvad han skulle, da han slog Jonathan Christie sikkert med 21-10 og 21-15, og så skulle Indonesien bruge sejre i de to sidste kampe for at sende storfavoritterne ud.

Damedoublen med Nitya Maheswari og Greysia Polii kom godt fra start mod Yu Yang og Tang Yuanting og tog første sæt med 21-17, men kineserne kom flot tilbage.

De snuppede andet sæt med samme cifre, og ved sidebyttet i tredje sæt havde kineserne bragt sig foran med 11-6.

Herefter holdt de føringen, øgede presset og snuppede det afgørende sæt med 21-15.

Dermed var den sidste kamp, mixeddoublen, overflødig, og Kina er klar til landets 11. Sudirman Cup-finale på stribe - ni ud af de 10 foregående er blevet vundet.

Kun i 2003 lykkedes det Sydkorea at besejre badmintonmastodonten, hvorefter Kina har taget fem titler på stribe uden at tabe en eneste kamp i finalen.

I finalen venter enten Sydkorea eller Japan, som senere lørdag spiller den anden semifinale.

/ritzau/