11 personer fængslet i stor sag om handel med hash

Skrevet af admin

04/11/2015

Mest læste i dag

Københavns Byret har onsdag varetægtsfængslet 10 mænd og en kvinde i en sag om omfattende narkotikakriminalitet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Personerne er sigtet for, som led i organiseret handel med narkotika, at have indsmuglet, besiddet og solgt op til 900 kilo hash.

En af personerne er desuden sigtet for besiddelse af en halvautomatisk pistol og tilhørende ammunition.

10 af de sigtede har nægtet sig skyldige, mens en erkender at have opbevaret 18 kilo hash samt overtrædelse af våbenloven.

Retsmødet blev af hensyn til efterforskningen afholdt for lukkede døre, ligesom der blev afsagt kendelse om navneforbud.

- De ni er varetægtsfængslet i foreløbig 22 dage. Det gælder også kvinden. De sidste er fængslet i 15 dage, siger anklager Randi Tvile til Ekstra Bladet.

Blandt de fængslede er ifølge politiet et fuldgyldigt medlem af rockergruppen Hells Angels og et medlem af bandegrupperingen No Surrender.

Det var politiets særlige bandeenhed Task Force Øst, der tirsdag slog til mod gruppen ved en storstilet aktion, hvor 35 lokaliteter i hovedstadsområdet blev ransaget.

Ved aktionen fandt politiet blandt andet omkring en halv million kroner, 35 kilo hash og en pistol med ammunition.

Aktionen fandt sted, efter at politiet har haft efterforskning i gang mod bagmænd til den organiserede narkokriminalitet. Efterforskningen er sket i samarbejde med politi i udlandet, oplyser politiet.

/ritzau/