11 vigtige ingredienser for at blive et lykkeligt menneske

Det spørgsmål forsøges besvaret på bloggen Thought Catalog. Her lister bloggeren Brianna Wiest en række vigtige ingredienser, du skal bruge i opskriften på et lykkeligt menneske.

At have det godt med ikke at have det godt

Lykkelige mennesker er ikke lykkelige hele tiden - men de håndterer modgang og bedrøvelse med visheden om, at alt nok skal gå alligevel.

Ydmyghed

Evnen til at kunne indrømme egne fejl og mangler er essentiel, hvis du vil lave varige ændringer i dit liv. Hvis du opretholder en perfekt facade, kan du ikke se dine fejl i øjnene og rette dem, så du kunne blive mere lykkelig.

Læs også: 10 ting, som IKKE gør dig lykkelig

Få nære venner

Uanset hvor stor en venneflok du har, er de få, nære venner, der kender dit inderste, helt uerstattelige. Det er den slags venner, hvor du kan slappe helt af og være dig selv 100 procent. De siger tingene til dig, som de er, og vil ikke tale dig efter munden, hvilket giver dig mulighed for at udvikle dig personligt.

Tilstrækkeligt med penge

At lykke ikke kan købes for penge, er en sandhed med modifikationer. Penge kan købe den bog, du elsker at læse. Betale dit yoga-hold eller sende dig afsted på din drømmeferie. Betal dine regninger, spar en smule op og brug de resterende penge på det, der virkelig gør dig glad - og nej; det er sjældent nyt tøj til 5000 kroner.

En god rutine for krop og sjæl

Du er et væsen, der bor i en krop, og det er vigtigt for din lykke, at både krop og sjæl har det godt. Du behøver ikke at springe på en ekstrem kur og tilbringe timevis i træningscenteret. Sundheden findes også i simple ting som at drikke vand, meditation eller en gåtur med en, du holder af.

Langvarige projekter

Selvfølgelig skal du være til stede i nuet. Men planer for fremtiden og mål, du arbejder hen imod giver livet mening og fremdrift. Vid, hvem du ønsker at være, og bliv ved med at arbejde mod det mål.

Evnen til at lægge telefonen fra dig og slukke computeren

Uanset hvor højt du elsker dit job, er det ikke sundt at have arbejdet på hjernen, når du har fri. Du risikerer at brænde ud og blive stresset - og det gør dig ikke ligefrem bedre til dit job.

Læs også: Sådan gør du livet svært for dig selv

En rutine, der fungerer som ventil

Uanset om det er en løbetur, en god bog eller strikketøj, så er det vigtig at have en aktivitet, du kan ty til, når du skal rense hjernen. Det er vigtigt at vide, hvordan du får afløb for hverdagens store og små problemer.

Hårde oplevelser

Lykkelige mennesker er dem, der har måttet gå igennem grimme ting - det er sådan, de har lært at sætte pris på deres liv.

At vide at intet varer evigt

Det er en trøst i svære tider at vide, at intet varer evigt. Problemer har det med at blive løst med tiden. Dog gælder det også de gode ting, de varer heller ikke evigt. Det har lykkelige mennesker accepteret, og derfor sætter de særlig stor pris på de gode ting i deres liv - de er nemlig kun til låns.

Taknemmelighed

Det er ikke kun vigtigt at være taknemmelig, når du får det, du ønsker. Hvis du kan lære også at være taknemmelig for dine dårlige oplevelser, fordi de har ledt dig videre på din vej eller lært dig en vigtig lektie, er du et stort skridt på vej mod lykken.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip