1100 ænder trukket tilbage på grund af dårlig lugt

admin

446 uger siden

|

24/12/2015

Dagens topnyheder

Det er stadig uvist, hvor mange forbrugere der har købt ildelugtende ferske ænder fra virksomheden Dansk And A/S. De berørte uspiselige ænder "med afvigende lugt" er pakket 10. december, oplyste Fødevarestyrelsen onsdag aften.

Det tilbagetrukne parti på 1100 ænder fra Dansk And er solgt i 158 butikker i hele landet i Letkøb, Meny, Min Købmand, Spar, Fjaltring Købmandsgaard og Superland.

- Virksomheden Dansk And A/S i Struer tilbagekalder produktet fersk Dansk And, pakkedato 10.12.2015. Der kan forekomme enkelte produkter med afvigende lugt, og disse må på ingen måder spises, understreger Fødevarestyrelsen.

Står and på menuen i juledagene, opfordres forbrugere derfor til at tjekke pakken for at sikre, at fuglen ikke er fra det pågældende parti.

- Afvigende lugt i produktet bevirker, at produktet er uegnet til konsum, skriver Fødevarestyrelsen.

Hvis man uheldigvis har fået fingre i en af de uspiselige juleænder, skal man levere varen tilbage i butikken eller kassere den.

Ifølge Martin Daasbjerg fra Dansk And A/S er det kun 20-30 solgte ænder fra partiet, som er rigtig dårlige. Han beklager over for TV2 News miseren, som angiveligt skyldes manglende temperaturkontrol under produktionen.

I Coops butikker har man haft mange henvendelser fra kunderne, selv om koncernen tilsyneladende ikke har fået ænder fra det ildelugtende parti, oplyser kvalitetschef Karin Frøidt til Ritzau.

- Vi har også fået reklamationer fra kunder om andre datoer end 10. december, og jeg har haft næsen i rigtig mange ænder de seneste dage. Det er desværre ikke ualmindeligt, når man har med fersk fjerkræ at gøre, men vi kan ikke se noget mønster i det, siger hun.

Hun giver kunden det gode råd at "forholde sig til sin and": Man skal pakke fjerkræet ud og lade det ligge en halv til en hel time i frisk luft, og først derefter skal man lugte grundigt til anden.

Fjerkræ, der har været pakket i tætsluttende emballage, lugter altid dårligt eller syrligt i et stykke tid.

- Det er denne indelukkede lugt af våd slagtekrop, som er svær at definere for kunderne. Det fleste oplever heldigvis, at det holder op med at lugte, siger Karin Frøidt.

Skulle man trods vedvarende ildelugt vælge at stille anden i ovnen, er der ingen fare på færde, så længe kødet er gennemstegt. Det slår bakterierne ihjel.

/ritzau/