117 fartsyndere slipper for bøder for at køre for stærkt ved vejarbejde

Syd- og Sønderjyllands Politi opgiver at rejse 117 hastighedssager i forbindelse med et vejarbejde i Holsted i Vejen Kommune.

Hastigheden var nedsat til 30 kilometer i timen på strækningen, og det kræver en tilladelse fra Justitsministeriet, som politiet ikke havde sikret sig.

Det oplyser politiinspektør Frits Kjeldsen, Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

De 117 sager var resultatet af en såkaldt ATK-kontrol og en kontrol med manuel lasermåling. 23 af dem handlede om klip i kørekortet, og 10 var sager med betinget frakendelse af kørekortet.

Det var arbejdere, der var i gang med at anlægge cykelstier på Søndergade i Holsted, som i maj bad politiet om at lave fartkontrol, fordi de var utrygge ved, at mange bilister kørte forbi med højere hastighed end de 40 kilometer i timen, som farten var sat ned til.

Derfor besluttede politiet og Vejen Kommune at nedsætte hastigheden ved vejarbejdet til 30 kilometer i timen.

Da bilisterne blev ved med at køre for hurtigt, blev der også lagt bump ud, og politiet lavede flere fartkontroller på stedet, der resulterede i de 117 sager.

Imidlertid opdagede politiet, at hastighedsnedsættelsen ikke havde den påkrævede godkendelse i ministeriet.

- Vi mener stadig, at det for at beskytte vejarbejderne var velbegrundet at nedsætte den maksimale hastighed på stedet. Men vi er selvfølgelig gået i gang med at opgive påtalen i sagerne, eftersom den særlige tilladelse mangler, siger Frits Kjeldsen.

De fartsyndere, der har nået at betale de bøder, som politiet allerede har nået at udstede, vil få pengene tilbagebetalt i løbet af 14 dage. De, der endnu ikke har betalt, vil få besked i deres e-boks om, at de skal lade være med at betale, oplyser politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip