12-årig konfirmand om attentatet i Krystalgade: Som i en film

For 12-årige Hannah havde det meget stor betydning, at hun onsdag eftermiddag kunne deltage i begravelsen af den jødiske vagt Dan Uzan.

Natten til søndag blev 37-årige Uzan dræbt af skud foran synagogen i Krystalgade i København, mens 80 mennesker fejrede netop den 12-årige piges konfirmation bag synagogens mure.

- Jeg er glad for at sige farvel til Dan, siger hun til Ritzau udenfor kirkegården Mosaisk Vestre Begravelsesplads i København, hvor ceremonien fandt sted.

Også pigens tante, Camilla Thomsen, deltog ved begravelsen.

- Vi kom til begravelsen for at sige tak til Dan, siger tanten.

De er begge stadig dybt berørte af den dramatiske weekend og har svært ved at tænke på andet end de skæbnesvangre minutter efter attentatet.

- Det var som at være med i en film. Vi gemte os i kælderen. Da vi kom ud på gaden, manglede mange af os vores sko, fordi vi havde været i gang med at danse, siger Hannah.

- Jeg tænker hele tiden på festen, siger pigen.

Det var angiveligt den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, der lørdag eftermiddag skød og dræbte den 55-årige filmmand Finn Nørgaard i forbindelse med et debatarrangement på Østerbro.

Natten til søndag fortsatte han tilsyneladende sit raseri i Københavns indre by, da han gik til angreb på Dan Uzan, der sammen med mindst to betjente holdt vagt foran synagogen i Krystalgade.

De to betjente blev såret, mens Dan Uzan mistede livet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein selv blev skudt og dræbt søndag morgen i Københavns nordvestkvarter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip