12-årig pige dør i skolens omklædningsrum: Mur styrter sammen

02/04/2014 11:43

Sol Stoffregen

Nyheder

Mest læste i dag

Eleverne på Liberton High School i Edinburgh i Skotland er i chok, efter deres skolekammerat forleden mistede livet i skolens omklædningsrum. Det skriver dailymail.uk.

Dødsulykken skete i mandags om formiddagen, da 12-årige Keane Grace Wallis-Bennett skulle klæde om til idræt. Pludselig hørte Keanes veninder hende skrige, men hun kunne ikke nå at flytte sig, inden muren ved badet styrtede sammen.

LÆS OGSÅ: Skole til kræft-sympatiserende elev: Få en paryk eller bliv hjemme

Selvom ambulanen hurtigt ankom til skolen, kunne den 12-årige piges liv ikke reddes. Ingen af hendes klassekammerater kom til skade.

Flere elever på skolen fortæller til dailymail.uk, at de mange gange i løbet af de sidste måneder har brokket sig over den vaklende mur i pigernes omklædningsrum og over andre farlige fælder på den 55 år gamle skole. Men lærerne og ledelsen gjorde ikke noget ved de faldefærdige forhold ifølge eleverne.

LÆS OGSÅ: Skuffede elever: Tyve løb med 384 skolemælk

- Det er meget chokerende, skolen bør lukkes med det samme. Skolen er ved at falde fra hinanden. Jeg er bange for at komme tilbage til skolen nu. Der er alvorlige sundheds- og sikkerhedsspørgsmål, siger 14-åruge Chloe Scott, som er elev på Liberton High School til dailymail.uk..

Politiet er ved at afhøre eleverne og skolen om sagen.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Så sent som sidste år kollapsede et loft på skolen uden nogen kom til skade, men i december 2011 faldt en 15-årig elev 16 meter ned i en elevatorskakt på skolen og kom alvorligt til skade.

Flere lokale politikere kalder dødsulykken tragisk og problematisk, og de peger på, at der er der en række alvorlige spørgsmål, som skal stilles.

Dailymail.uk oplyser, at det angiveligt er mangel på penge til renovering af offentlige skoler, der er årsagen til, at skolen forfalder.    

Se billeder af Keane Wallis-Bennett: