12-årig pige vendt hjem fra USA: Hvorfor smiler danskerne ikke?

Lotte Sørensen

|

03/10/2013

Dagens topnyheder

Det har været lidt af en omvæltning for 12-årige Anna Viola Westberg at flytte hjem til Danmark efter fire år i en amerikansk skole. Nogle omvæltninger sætter hun pris på, andre bryder hun sig ikke om.

Læs også: Lærere bekymrede over flere undervisningstimer

- Fra min tid i Los Angeles har jeg været vant til at sige godmorgen til tilfældige mennesker på gaden på vej til skole. Eller smile til alle, man møder på gaden. Og det var ikke bare mig, der var venlig – det var en væremåde, en del af hverdagslivet. Og det var også en væremåde for alle andre. Det var bare noget, man gjorde, og hver gang man fik denne anerkendelse, følte man sig som en del af noget. En del af et fællesskab, skriver skolepigen i et debatindlæg i Berlingske.

Læs også: Sej ti-årig skrev brev til H&M: Hvorfor er der kun tøj med heste til pigerne?

Hun har forsøgt sig med smil og hilsener på gaden i Danmark, men med skuffende resultat.

- Som regel får jeg enten en kold skulder, eller de ser på mig, som om der er noget galt med mig, fortæller hun.

- Hvorfor holder vi os tilbage? Er det ureglementeret simpelthen bare at hilse på en medborger, man møder? Vi er ikke bare borgere – vi er alle sammen mennesker, så hvorfor ikke behandle hinanden med respekt? fortsætter hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Anna Viola Westberg mener også, at den danske skole er for let, hvilket er ærgeligt, når børn nu tørster efter viden. Dog er hun glad for, at den danske skole har flere kreative fag.

Hvad mener du? Er vi danskere for kolde overfor hinanden? Deltag i debatten herunder.