12-årige Rikke får dødstrusler på Instagram: 'Politiet er ligeglade'

”Jeg finder dig og stikker dig i maven tusinde gange...”.

Sådan skrev en anonym person under et billede af 12-årige Rikke Nielsen fra Randers.

På det sociale medie Instagram er den østjyske pige blevet chikaneret af en ukendt person, der under brugernavnet 'rikkeerfuckingklam' har kommet med flere mordtrusler.

De grove beskeder har den randrusianske skoleelev modtaget gennem noget tid, men først i går fortalte hun familien om den omskabsfulde profil på Instagram.

I første omgang troede familien, at der ikke er tale om noget alvorligt, men dén opfattelse ændrede sig, da de klikkede sig ind på hadeprofilen.

- Vi kunne se, at der lige lige var kommet en ny besked om, at hun skulle dræbes med tusind knivstik, siger Rikke Nielsens storebror, Casper Houlberg Nielsen til Dagens.dk.

De voldsomme og hadefulde beskeder fik familien til at ringe til politiet, men ifølge 21-årige Casper Houlberg Nielsen tog ordensmagten ikke truslerne alvorligt.

Skoleledere: Lovgivning stopper ikke digital mobning

- Vi fik en ubehøvlet betjent i røret. 'Hvad fanden laver hun på Instagram?' og 'burde hun ikke bare spille noget fodbold?', sagde han blandt andet til min mor, siger Casper Houlberg Nielsen.

Tirsdag formiddag tog familien derfor hen på Politigården i Randers, hvor dødstruslerne blev indrapporteret, men Casper Houlberg Nielsen har ikke meget tiltro til, at ordensmagten kommer til at bruge ressoucer på de digitale trusler.

- De burde varetage vores interesser, men de er ligeglade og følger det ikke til dørs, siger Casper Houlberg Nielsen.

'Hun er pissebange'
Den ondskabsfulde profil 'rikkeerfuckingklam' blev tirsdag formiddag fjernet fra Instagram.

Og siden i morgens har den unge randerspige oplevet en enorm støtte på de sociale medier, hvor hun under hashtagget #vielskerrikke modtager masser af opmuntrende kommentater.

- Det er en kæmpe støtte for vores familien. Jeg har ikke ord for det, siger Casper Houlberg Nielsen og forklarer, at sagen har præget den 12-årige og ufrivillige hovedperson. 

- Hun er pissebange for at gå uden for en dør, siger Casper Houlberg Nielsen.

Familien har ingen anelse har om, hvem der stod bag profilen med de alvorlige trusler.

- Det kan være et sygt barn, der skal have hjælp, siger han.

Til Dagens.dk forklarer Østjyllands Politi, at de har modtaget familiens politianmeldelse, og at ordensmagten tager sagen meget alvorligt.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip