12-årige steddatter: Drabstiltalt var en helt anden

Der var Big-Brother i fjernsynet, som den tiltaltes kæreste og steddatter sad og så. På et tidspunkt spørger den 30-årige tiltalte TC, om det er i orden, at Nikolaj Dyrner kommer forbi.

Sådan forklarer TC's 12-årige steddatter på en videoafhøring i Retten i Lyngby, at aftenen begyndte 8. januar. Ifølge anklageskriftet endte den med, at TC dræbte den 28-årige tømrerkollega Nikolaj Dyrner og gemte liget på altanen i lejligheden.

- Jeg går i seng efter Big-Brother. Og så vågner jeg ved, at mor går ind i køkkenet og siger, at de skal lade være med at larme. De har drukket, og så larmer de.

- Så kommer hun ind til mig, fordi jeg blev ked af det, fordi jeg kunne mærke, at der var lidt uro. De var blevet uvenner over et eller andet, forklarer steddatteren på videoafhøringen, som bliver afspillet på førstedagen af retssagen mod TC fredag.

Den tiltaltes steddatter forklarer, hvordan hun hører TC rumle med noget ude i køkkenet, og så hører hende og moren et "ordentligt donk".

- Så skriger jeg rigtig højt, og mor skriger også, for vi blev bange, og det var ubehageligt. Så åbner han (tiltalte, red.) døren til værelset og spørger, hvem der skreg.

- Og så var det som om, han var lidt uhyggelig. Hans øjne var mærkelige. Så blev jeg ret bange for ham, det plejer jeg aldrig at være. Han var et helt andet menneske, som han ikke plejer at være, siger hun på videoafhøringen.

Hun forklarer, at TC siger, at de godt må gå på toilettet. Fra gangen kan hun se igennem døren, som står på klem, ind til stuen.

- Da jeg gik forbi, kunne jeg se Nikolaj ligge på gulvet. Jeg kunne ikke se hans hoved eller arme, men jeg kunne se, at der var nogle forskellige blodpletter på hans hvide bluse, fortæller hun.

Pigen forklarer, at hun tænkte, at Nikolaj Dyrner var død. Hun kunne se blodstænk på vægge og på en lampe, og hun havde ikke hørt yderdøren gå.

- Det var også derfor, jeg blev rigtig bange, for jeg tænkte hele tiden, hvor er han henne? Siger steddatteren.

Det var TC's kæreste, der anmeldte drabet til politiet 14. januar. Samme aften blev liget af Nikolaj Dyrner fundet af politiet på altanen i den tiltaltes lejlighed, hvor det havde ligget siden 9. januar.

Der ventes at falde dom i sagen 1. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip