12 døde: Her er farligt pålæg solgt

Mindst 50 butikker landet over har solgt kød fra virksomheden Jørn A. Rullepølser, der tirsdag blev lukket, fordi Fødevarestyrelsen mener, at den er hovedkilden til et udbrud af den farlige listeriabakterie, som kan have koster 12 danskere livet.

Det står klart, efter at mellem 40 og 50 fra kæderne Superbest, Eurospar og Spar ifølge brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd har solgt kød fra virksomheden. De skal lægges til de 11 butikker og kødgrossister, der foreløbig står på Fødevarestyrelsens liste.

- Der er typisk tale om butikker, hvor kødet bliver skåret ude i butikken, siger John Wagner, der er administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd. Der er tale om rullepølser, brunchpølser og røget mørbrad, oplyser han.

Coop Danmark har også solgt kødprodukterne fra flere af deres butikker, skriver dr.dk. Det drejer sig om Dagli' Brugsen, SuperBrugsen, Kvickly og Irma.

Dansk Supermarked, der har Netto, Bilka, Føtex og Salling under sin paraply, har ikke solgt produkterne, skriver dr.dk.

John Wagner fra De Samvirkende Købmænd kan ikke garantere, at kød fra Jørn A. Rullepølser på nuværende tidspunkt er fjernet fra alle butikkerne, men påpeger, at det vil gå relativt hurtigt.

- Når butikkerne har fået den her besked, så melder butikken ind, at de har fjernet de pågældende varer. Efterfølgende vil vi så følge op, hvis der er nogen butikker, som ikke har fået fjernet varerne, siger John Wagner.

Han understreger i den sammenhæng, at langt de fleste af butikkerne i kæderne Superbest, Eurospar og Spar slet ikke har haft kød fra Jørn A. Rullepølse i kølediskene.

Kødet fra Jørn A. Rullepølser er markeret med den enkelte butiks navn, så forbrugerne vil ikke kunne se, at produktet kommer fra den nu lukkede virksomhed, Jørn A. Rullepølser.

John Wagner opfordrer derfor forbrugerne til at komme ned i den lokale butik, hvis der opstår tvivl om, hvor kødet stammer fra.

/ritzau/

 

Dagens Gossip