12 mænd tiltalt i kæmpe skunksag

En yderst omfattende sag om skunkproduktion er nu rykket et skridt nærmere domstolene, efter at Københavns Vestegns Politi har rejst tiltale mod 12 mænd, der mistænkes for at have dyrket skunk i usædvanlig stor stil.

På kryds og tværs har mændene angiveligt plejet skunkplanter i lejede lokaler i Rødovre og Ballerup, viser anklageskriftet, der også afslører, at de tiltalte skulle have snydt Dong Energy for flere millioner kroner.

I alt har politiet fundet svimlende 2300 kilo skunk på de i alt fem adresser, hvor storproduktionen skulle have fundet sted i forskellige perioder fra februar 2010 til august 2014.

I de velorganiserede laboratorier var der både opholdsrum og videoovervågning. Planterne blev dyrket under kraftige lamper, og der var vandingsanlæg, temperatur- og fugtstyring samt udstyr til forarbejdning af den høstede skunk.

Da politiet ransagede et laboratorium på Nyholms Allé i Rødovre, fandt de ikke mindre end 1500 kilo skunk og tusindvis af skunkplanter, som flere af mændene ifølge tiltalen skiftedes til at dyrke og passe.

Når planterne var høstmodne, blev dele af dem tørret og knust, hvorefter de tiltalte skulle have solgt dem.

Mændene, der er mellem 28 og 51 år, forsøgte angiveligt at kaste et røgslør ud over deres kriminelle aktiviteter ved føre strømmen til deres laboratorier fra hovedkablerne uden om elmålerne.

Den metode gjorde de brug af ved fire af de fem laboratorier, og el-tyveriet er derved løbet op i næsten 2.500.000 kroner.

Inden politiet af flere omgange slog til og anholdt de 12 mænd, skulle de desuden have forsøgt at producere yderligere 1350 kilo skunk og planlagt at stjæle strøm for yderligere 1.650.000 kroner.

Selv om mændene er anklaget for at producere skunk og sælge det, fremgår af anklageskriftet, at efterforskerne ikke har kunnet afsløre, hvem køberne skulle være.

Kun i ét forhold står to af mændene tiltalt for at have kørt til området omkring Christiania og overdrage mindst 20 kilo skunk til ukendte personer.

Sagen skal behandles ved Retten i Glostrup, men er endnu ikke berammet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip