12 nemme køkken-hemmeligheder, som alle bør kende

Din bedstemor og måske endda din mor kan sikkert hive det ene snu, gamle husmodertrick ud af forklædet efter det andet. Men hvad med dig, har du hørt efter i hjemkundskabstimerne?

Har du styr, på hvordan man lynhurtigt tester, om et æg er friskt, eller hvordan man undgår, at bananer bliver brune i en fart?

Den amerikanske husholdningsekspert, Rebecca DiLiberto, deler ud af sine køkkenhemmeligheder - nedenfor ses 12 af hendes favoritter, som kan spare dig for en masse besvær og penge.

Læs også: Fem store fejl, du (sikkert) begår i badet

1. Er æggene friske? Hvis du er usikker på om dine æg er frisk, så put ægget i et glas vand. Friske æg synker, og gamle æg flyder.

2. Hold på boblerne. Lad være med at smide boblevin og champagne ud, hvis det har mistet boblerne. Put en rosin eller to i flasken, og sukkeret fra rosinen vil udrette små mirakler.

3. Nej tak til insekter. Et laurbærblad i beholderen med mel, pasta eller ris afhjælper insekter

4. Undgå at svampe og champignoner bliver slimede. Pak dem ind i papir, fx køkkenrulle, før du putter dem i køleskabet. Papiret fjerner fugten.

Læs også: Husmoder giver video-tips: Se hvordan du får dine brændte gryder rene igen 

5. Nej tak til tørre muffins. Vil du genoplive daggamle muffins? Så dup dem med vand, put dem i en papirpose og put dem i en varm ovn i fem til ti sekunder. Dampen fra vandet vil tilføre fugt.

6. Hold grøntsager sprøde. Radiser, selleri og gulerødder kan nemt miste deres sprødhed, men hvis du putter dem i en skål med isvand sammen med en skive rå kartoffel, frisker grøntsagerne op igen.

7. Slut med bananer, der bliver brune i en fart. Lad bananerne forblive samlet i klasen, de bliver langsommere brune på den måde.

8. Væk med bakterier på mælkeprodukter. Få fløde og hytteost til at holde længere ved at vende det på hovedet i køleskabet. Det skaber et vakuum, som hæmmer væksten af bakterier, der ødelægger maden.

Læs også: Afslørende undersøgelse: Dette danske supermarked har den klammeste frugt og grønt

9. Klar honning. Lad være med at smide din honning ud, fordi den er uklar eller krystaliseret. Giv den i stedet en tur på 30 sekunder i mikrobølgeovnen ved middel varme, og så er honningen klar igen.

10. Få mere juice ud af din frugt. Inden du presser dine appelsiner og grapefrugter, bør du rulle dem frem og tilbage på køkkenbordet, for at sørge for at frigøre væske fra frugterne.

11. Rengør rustfrit stål. Sprit fjerner skidt på rustfrit stål. Hæld sprit på et stykke vat og gnub på de beskidte områder.

12. Hold kobber poleret. Du kan med fordel bruge ketchup til at polere dit kobber. Bare brug en tynd stribe på genstanden og gnub det af med en ren klud.   

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip