12 ting alle fædre med døtre bør vide

Den amerikanske blogger Justin Ricklefs er far til fire piger. Her fortæller han på Huffington Post, hvad 11 års erfaring har lært ham om at opdrage døtre.

1. Hun vil elskes.
Hun vil have dig til at elske hende. Mere end hun vil have de ting, du kan købe - eller lære de ting, du kan lære hende. Din datter vil skuffe dig, begå fejl og måske endda vende dig ryggen. Men du må aldrig lade hende betvivle din kærlighed til hende.

2. Du påvirker hendes fremtidige valg af partner.
Tanken er skræmmende. Men den slags mand, du er for hende, vil have direkte indflydelse på, hvem hun vælger at gifte sig med en dag.

3. Lyt til hendes musik.
Det kan være det værd at lytte til hendes foretrukne popmusik. Når det gør hende glad, gør det dig glad.

4. Hun ser, hvordan du behandler hendes mor.
Noget af det bedste, du kan gøre for din datter, er at behandle hendes mor godt. Kæmp for dit ægteskab og gør det til en prioritet.

5. Skab minder.
Skab så mange minder med dine kære, som du kan. Tag i biografen, spis morgenmad sammen, gå lange ture. Det behøver ikke være dyrt eller avanceret.

6. Hold dig ikke tilbage, når hun vokser op.
Selvom det kan være akavet med menstruation, kærester og behårede armhuler, fortryder du det nok, hvis du ikke er følelsesmæssigt engageret i din teenagedatter.

7. Lær hende, at hun ikke altid er i centrum.
Din datter har godt af at lære, at hele verden ikke drejer sig om hende.

8. Deltag i hendes begivenheder.
Som far til unge døtre, er mange også ved at skabe en karriere. Så du kan ikke altid være til stede. Men gør en indsats for at være der.

9. Nærhed er ikke lig med nærvær.
At du er til stede fysisk betyder ikke nødvendigvis, at du virkelig er der. Sluk din telefon, når du kommer hjem fra arbejde. Eller læg den i et andet rum.

10. Sæt hendes hår.
Sæt hendes hår eller giv hende neglelak på. Bare engang imellem. Det viser hende, at mænd også kan være nænsomme.

11. Tag hende med ud.
Vis hende, hvordan en mand bør behandle en kvinde. Hold døren for hende, se hende i øjnene og få hende til at føle sig meget værd. Det kan bare være en tur hen til iskiosken, en cykeltur eller lignende.

12. Hendes indre er smukkere end hendes ydre.
Det er dit job at fortælle din datter, at det er hendes indre, der vil bringe hende frem i livet. Lad hende ikke tro, at skønhed er, at hun kan passe en lille kjole.
 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip