1200 militante dræbt i Pakistan på fem måneder

Pakistans hær har siden juni dræbt mindst 1200 formodede militante i en intensiveret kamp mod Taliban og andre militante i stammeområderne, hvorved oprørernes kampevne er blevet betydeligt svækket, siger ledende officerer fra militæret.

Hærens kampvogne, artilleri samt landstyrker og luftvåbnet blev i sommer sat ind i en operation i Nordwaziristan vendt mod udenlandske og lokale "terrorister". Regeringen udtalte i den forbindelse, at mellem 25.000 og 30.000 soldater ville blive indsat i operationen mod oprørerne.

Offensiven blev indledt, da vestlige kampstyrker begyndte deres tilbagetrækning fra Afghanistan.

I den centrale del af Mir Ali, som er den næststørste by i regionen, er der ikke en bygning, som ikke er mærket af kampene mellem militæret og oprørsgrupperne.

General Zafarullah Khan, der leder operationen i Nordwaziristan, siger, at trusler om en voldsom optrappet vold som reaktion på hærens offensiv aldrig er blevet ført ud i livet.

- De aktioner, som vi havde ventet, er ikke kommet, siger han.

Mindst 230 oprørere er blevet anholdt, mens 132 ton sprængstoffer er blevet beslaglagt sammen med store mængder af våben, ammunition og køretøjer.

Mange af de steder, hvor militæret har vundet terræn, er der blevet fundet lureminer, og der er lagt bomber ud i mange huse. Militæret har fundet lejre, hvor oprørere har torteret og dræbt et stort antal fanger.

Oprørerne undgår som regel åben kamp med militæret, men benytter sig af bagholdsangreb og skjulte bomber. Fire soldater blev dræbt og mindst otte andre savnes efter et angreb på en kontrolpost i Datta Khel-regionen i weekenden.

Kampene har tvunget mange civile væk fra deres huse og deres forretninger, og en stor del af dem vil finde deres huse ødelagt af krigen, når de vender hjem.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip