126 er i år blevet fængslet for hash i Pusherstreet

En ny opgørelse fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet viser, at 126 personer i årets løb er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med politiets indsats mod hashhandel på Christiania.

August har ifølge opgørelsen budt på fem varetægtsfængslinger, men langt de fleste stammer fra den såkaldte operation Nordlys i foråret, hvor cirka 80 personer ved en enkelt aktion blev anholdt og efterfølgende fængslet.

Siden er flere personer blevet fængslet i forlængelse af operationen, og fredag skulle den første af en række retssager i sagskomplekset ved Københavns Byret være indledt, men den er blevet udskudt.

Selv om antallet af fængslinger i august har været forholdsvis begrænset, har politiet beslaglagt store mængder hash.

Task Force Pusherstreet oplyser, at der alene i august er beslaglagt 451 kilo hash, 3985 joints og godt seks kilo skunk.

- Det stammer fra en sag, hvor vi har samarbejdet med tysk politi, hvor der blev beslaglagt 400 kilo hash i nogle dragkister fra Marokko, som blev fundet i en lastbil. Hashen var på vej til Danmark, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

En mand er blevet anholdt og fængslet i den forbindelse, men det skete på tysk grund, og straffesagen vil også blive gennemført i Tyskland.

Dermed udgør hashbeslaglæggelserne i august knap en tredjedel af den samlede mængde beslaglagte Pusherstreet-hash i 2014, som løber op i godt halvandet ton.

Værdierne af den beslaglagte hash og de beslaglagte hashprodukter løber op i ganske store summer.

Ifølge Task Force Pusherstreet udgør beslaglæggelserne i august alene en værdi på godt 23 millioner kroner. I årets løb er der beslaglagt hash og hashprodukter til en samlet værdi af godt 86 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip