126 er i år blevet fængslet for hash i Pusherstreet

En ny opgørelse fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet viser, at 126 personer i årets løb er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med politiets indsats mod hashhandel på Christiania.

August har ifølge opgørelsen budt på fem varetægtsfængslinger, men langt de fleste stammer fra den såkaldte operation Nordlys i foråret, hvor cirka 80 personer ved en enkelt aktion blev anholdt og efterfølgende fængslet.

Siden er flere personer blevet fængslet i forlængelse af operationen, og fredag skulle den første af en række retssager i sagskomplekset ved Københavns Byret være indledt, men den er blevet udskudt.

Selv om antallet af fængslinger i august har været forholdsvis begrænset, har politiet beslaglagt store mængder hash.

Task Force Pusherstreet oplyser, at der alene i august er beslaglagt 451 kilo hash, 3985 joints og godt seks kilo skunk.

- Det stammer fra en sag, hvor vi har samarbejdet med tysk politi, hvor der blev beslaglagt 400 kilo hash i nogle dragkister fra Marokko, som blev fundet i en lastbil. Hashen var på vej til Danmark, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

En mand er blevet anholdt og fængslet i den forbindelse, men det skete på tysk grund, og straffesagen vil også blive gennemført i Tyskland.

Dermed udgør hashbeslaglæggelserne i august knap en tredjedel af den samlede mængde beslaglagte Pusherstreet-hash i 2014, som løber op i godt halvandet ton.

Værdierne af den beslaglagte hash og de beslaglagte hashprodukter løber op i ganske store summer.

Ifølge Task Force Pusherstreet udgør beslaglæggelserne i august alene en værdi på godt 23 millioner kroner. I årets løb er der beslaglagt hash og hashprodukter til en samlet værdi af godt 86 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip