13-årig anholdt for at punktere brandbil i Vollsmose

En række brandfolk fik søndag aften en dårlig oplevelse i Odense-bydelen Vollsmose.

De var kaldt ud til en brand i området, men da de kom derud, fik indsatslederens bil punkteret to dæk, mens en brandbil fik stukket en kniv i et af dækkene. En 13-årig dreng er anholdt for hærværk, oplyser Fyns Politi.

- Brandvæsnet rykkede ud til en brand, hvor det viste sig, at der var ild i en knallert. Politiet fulgte efter. Der var en del mennesker samlet derude, og da brandvæsnet kom frem, blev dækkene på indsatslederens bil stukket med kniv, så de punkterede, siger Hans Frederiksen, vagtchef hos Fyns Politi.

- Også slukningskøretøjet blev forsøgt punkteret. Så rykkede vi hele styrken derud og satte massivt ind, fortæller vagtchefen.

En af brandmændene mener at have set en ung dreng stikke en kniv i dækket på indsatslederens bil.

- Vi har anholdt en 13-årig, som er inde til afhøring, hvor vi også har de sociale myndigheder til stede, siger Hans Frederiksen.

Brandbilen, der blev forsøgt punkteret, kunne oven på branden ikke køre væk fra Vollsmose. Politiet ved endnu ikke, om det skyldes hærværk, eller om det er tilfældigt.

Episoden får foreløbig den konsekvens, at brandvæsnet kun vil køre ud til en eventuel brand i området, hvis politiet er derude først.

/ritzau/

 

Dagens Gossip