13-årig død i skrækkelig ulykke: Blev dræbt i en hængekøje

K P

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

En amerikansk pige, Peri Sagun, mistede lørdag livet i en tragisk ulykke i familiens have.

Peri og storesøsteren Eren ville kaste sig i hjemmets hængekøje, der var fæstnet til et træ i den ene ende og og en stolpe af mursten i den anden. Det skriver mediet Des Moines Register

Pigerne satte hængekøjen op sammen, men da Peri smed sig i køjen, hvor hendes søster allerede sad, kollapsede stolpen desværre og ramte Peri i hovedet.

Læs også: Tragisk: Pige på 2 år drukner i familiens havedam

Børnenes far forsøgte sig med livreddende førstehjælp, men uden held. Hun afgik ved døden på hospitalet i Des Moines i staten Iowa senere samme dag.

Den unge pige drømte om at blive indretningsarkitekt og skulle snart have haft en særlig pris for flid, fordi hun var blandt sin skoles bedste elever til læsning, matematik og fysik. Skolen har mindet pigen ved en ceremoni efterfølgende. 

Konstruktionen, pigerne hang hængekøjen op på, var lavet som en slags lygtepæl ad mursten i haven, men der er ingen regler for, hvor meget en sådan konstruktion skal kunne bære, og der er dermed ingen ”skyldige” i uheldet.

Der sker flest ulykker i hjemmet, og det er derfor værd at være obs på, at selv hængekøjer kan udgøre en potentiel risiko, advarer familien nu andre.

Læs også: Magnus ville tage en sidste salto på trampolinen - nu sidder han i kørestol

Foto: Privat/ Familien Sagun. 
 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: