13 afghanske buspassagerer likvideres en efter en

Gerningsmænd har plukket 13 mennesker af en bus og skudt dem en for en syd for den afghanske hovedstad, Kabul, oplyser myndighederne.

Drabene fandt sted i provinsen Wardak, og det understreger den kritiske sikkerhedssituation i landet.

Præsident Ashraf Ghani er tirsdag i USA for at forsøge at overtale regeringen i Washington til at lade amerikanske soldater blive i Afghanistan. Det sker, netop som taliban-oprørernes forårsoffensiv er gået i gang.

Angrebet på bussen fandt sted sent mandag aften. Passagererne var på vej mod Kandahar i den sydlige del af landet, oplyser provinsens guvernør.

En anden embedsmand bekræfter, at de ukendte gerningsmænd nøje havde udvalgt de 13 passagerer og skudt dem en efter en.

I sidste måned bortførte maskerede mænd 30 shiamuslimer fra den etniske gruppe hazari i provinsen Zabul. De blev også pillet af en bus, og de er ikke blevet set siden.

En amerikansk drone har tirsdag morgen dræbt ni pakistanske islamister, mens de bevægede sig gennem den afghanske provins Nangarhar, oplyser pakistanske efterretningsfolk.

Det skete ikke langt fra grænsen og Tirah-dalen i Pakistan lige på den anden side, hvor fly eller droner de seneste dage har angrebet jihadisternes stilling, siger kilderne.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip