13 gangstere dræbt under heftige skudopgør i Mexico

Skrevet af admin

04/11/2013

Dagens topnyheder

I et forsøg på at overtage kontrollen af det lokale narkotikamarked er en krig mellem narkobander brudt ud på ny i den mexicanske by Matamoros. Byen ligger få kilometer fra grænsen til den amerikanske stat Texas.

Ifølge de mexicanske myndigheder blev otte bandemedlemmer dræbt under to forskellige skudkampe mellem narkobander og mexicanske soldater. Ved et tredje angreb, der involverede rivaliserende bander, blev fire mænd og en kvinde dræbt.

Ingen af de døde er indtil videre blevet identificeret.

Matamoros har en vigtig strategisk beliggenhed for narkobanderne, da den ligger få kilometer fra den texanske by Brownsville på den anden siden af grænsen.

Narkokartellerne kæmper om at kontrollere smuglerruterne til USA. Det har i de senere år ført til massakrer, skudopgør og kidnapninger i den nordøstlige stat Tamaulipas, som har fået et ry for at være den mest lovløse stat i Mexico.

Den mexicanske præsident Enrique Pena Nieto har, siden han overtog embedet for knap et år siden svoret, at han ville gøre en ende på den stigende vold, der siden 2007 har kostet omkring 80.000 mennesker livet.

/ritzau/Reuters