13 medarbejdere skal fyres: TV2s nyhedsjournalister nedlægger arbejdet

Skrevet af admin

05/11/2014

Mest læste i dag

TV2 Nyhedernes medarbejdere har nedlagt arbejdet. Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse kommer efter, at TV2 Nyhederne tidligere onsdag satte navne på 13 medarbejdere, der skulle fyres.

- Det fik medarbejderne til at forlange en forhandling med ledelsen, hvilket de gjorde i en skrivelse, der også udtrykte mistillid til ledelsen. Fristen for et svar var onsdag klokken 18.00, og da der ikke kom svar, nedlagde medarbejderne arbejdet, erfarer TV2/Fyn.

Det er den digitale omlægning af nyhederne, der koster de 13 jobbet. Det blev meldt ud tidligere onsdag til omkring 650 TV2-medarbejdere. I månederne inden har ledelse og medarbejdere arbejdet på, hvordan man kan omlægge nyhedsproduktionen.

Nyhedsdirektør Michael Dyrby siger, at brevet fra medarbejderne landede hos ham 25 minutter i 18:00, og at han ikke kunne nå at svare inden fristen udløb.

- Jeg fik ligesom ikke mulighed for at svare, siger nyhedsdirektøren.

Tillidsmand på TV2 Nyhederne Lennart Sten kalder arbejdsnedlæggelsen historisk.

- Det er ikke TV2's stil. Jeg har været her siden 1992, og jeg kan ikke huske en arbejdsnedlæggelse. TV2 er kendetegnet ved, at der er gensidig tillid mellem medarbejdere og ledelse, og det er den her tillid, folk føler, de har mistet, siger Lennart Sten.

Der har gennem måneder været nedsat arbejdsgrupper på TV2 Nyhederne, der har set på, hvordan stationen skal gribe den digitale udvikling an. Og Michael Dyrby understreger, at fyringerne ikke er et udtryk for en spareøvelse.

- Vi skal ikke have flere penge, og vi skal ikke af med flere penge. Men i den sidste ende kan det jo godt betyde, at vi på nogle konkrete områder kommer til at nedlægge nogle stillinger, siger nyhedschefen.

- Vi har været nødt til at ændre organisationen til at blive mere digitale. Vi er nødt til at være opmærksomme på, at forbrugerne opfører sig anderledes end for fem år siden. Og vi er nødt til at positionere os til de massive forandringer, medierne står overfor de kommende år, siger han.

Tillidsmand Lennart Sten oplyser, at de strejkende møder på arbejde til midnat. Medarbejderne samles igen til møde torsdag klokken 10:00.

/ritzau/