13 vaner som får dig til at se gammel ud før tid

Din livsstil kan snildt få dit ansigt til at syne langt ældre, end det reelt er. Foxnews.com har lavet en liste over de 13 vigtigste grunde til, at vi ældes for hurtigt.

1. Du multitasker
En hektisk hverdag med en kilometer lang to do-liste, som aldrig synes at blive kortere, er i den grad med til at øge dit stressniveau. Kronisk stress skader vores celler og sætter skub i aldringsprocessen. Hold dig til én opgave - og ryk ikke videre til den næste, før den er klaret.

2. Du spiser for mange søde sager
Udover de ekstra kilo om maven, har sukker også den kedelig sideeffekt, at det kan få os til at se nedkørte ud. Man mister glød i ansigtet og får mørke rande under øjnene, forstørrede porer, rynker og hævelser.

3. Du elsker at se 10 afsnit af din yndlingsserie - i træk
Det tyder på, at personer som ser meget tv lever et kortere liv end andre. Det handler ikke så meget om at kigge ind i flimmeren, som det handler om det at være inaktiv i så mange timer om dagen. Hvis man ikke kan undvære sine seriemarathoner, så er det bedste råd, at man i det mindste rejser sig og bevæger sig lidt rundt i ny og næ - og helst hver halve time. 

4. Du sidder ned det meste af dagen
Farerne ved at sidde ned for meget er veldokumenterede. Den inaktive livsstile øger risikoen for en lang række alvorlige helbredsproblemer. 

5. Du bruger ikke øjencreme
Huden omkring øjnene er mere tynd og fin end i resten af ansigtet. En god fugtighedscreme kan virkelig gøre en forskel for dit udseende.

6. Du bruger kun solcreme på ferier
Dette er muligvis den største grund til tidlig aldring. Det er en udbredt misforståelse, at solcreme kun er nødvendigt på badeferier. UV-stråler skader vores hud i al slags vejr (også når det er overskyet og regner), og eksperter anbefaler derfor, at man bruger solcreme med høj beskyttelse året rundt.

7. Du bruger for meget makeup
Et overforbrug af hudirriterende produkter kan nemt føre til et udmattet ansigt. Synderen er særligt oliebaseret makeup, som tilstopper dine porer og forårsager udbrud. Dertil kan produkter med alkohol, parfume og skadelig kemi udtørre huden og skabe tidlige rynker.

8. Du sover med dit ansigt vendt ned i hovedpuden
Det tærer på elasticiteten i ansigtet, hvis man ligger på maven med ansigtet smækket godt ned i puden hver nat. Med tiden vil de folder og krøller, som sådan en nat skaber på kinderne, og som i gamle dage bare forsvandt af sig selv, blive permanente.

9. Temperaturen i dit hjem er dejlig varm
En varm stue betyder tør luft. En høj luftfugtighed er bedre for huden på sigt. 

10. Du drikker for ofte af sugerør
Den form læberne får, når vi drikker af sugerør, kan faktisk bidrage til at skabe fine rynker om munden. Det samme gælder rygning.

11. Du undgår helt fedt i din daglige kost
Det er ikke smart at skære al fedt ud af kosten i forsøget på at holde de ekstra kilo på afstand. De gode fedtstoffer, som dem fra nødder, fisk og avokado, er med til at holde huden stram og lækker.

12. Du retter dig ikke op
Det er rigtig dårligt for ryggen at lade den falde sammen foran en computer dagen lang i stedet for at bruge energi på at holde den ret. Med tiden vil den lidt pukkelryggede form blive permanent, og den udsætter knogler og muskler for et stort pres, der til sidst ender med smerter. Tjek din egen stilling i løbet af dagen: Øre, skuldre og hofter skal danne en lige linje, når du sidder ned.  

13. Du klarer dig med fem timers søvn
Søvnmangel giver sig ikke kun til udtryk via poser under øjnene, et blankt blik og koncentrationsbevær. Det er også knyttet til et kortere liv, så der er al mulig grund til at gå tidligere i seng og prioritere tiden under dynen. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip