14 hvalaktivister er anholdt på Færøerne

En gruppe aktivister fra dyreværnsgruppen Sea Shepherd er blevet anholdt på Færøerne.

Det er sket i forbindelse med øernes traditionelle jagt på grindehvaler. En jagt, som Sea Shepherd forgæves forsøgte at hindre.

Ifølge gruppen blev aktivisterne anholdt lørdag på øen Sandoy. Her drev lokale fiskere en flok på 33 grindehvaler ind i en vig, hvor de skulle aflives.

- De 14 blev anholdt lørdag, og tre af vore både er beslaglagt, siger Lamya Essemlali, præsident for gruppen, til det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge oplysningerne er de tre både beslaglagt af fartøjer fra den danske flåde.

En af bådene skal i øvrigt være et fartøj, som den amerikanske skuespiller Charlie Sheen har sponsoreret.

De anholdte er ifølge gruppens leder otte franskmænd, to sydafrikanere, to spaniere, en italiener og en australier.

Sea Shepherd siger, at jagten fortsatte efter anholdelsen, og de 33 grindehvaler blev dræbt.

En talsmand for den danske flåde siger ifølge AFP, at det er standardprocedure for flåden, at den bistår det lokale politi.

Sea Shepherd er kendt for en ofte voldsom kamp for hvaler, og i år har gruppen haft flere kendte personer med til Færøerne for at gøre opmærksom på jagten på grindehvaler, som gruppen vil have stoppet.

En af de kendisser, der støtter gruppen, er så Charlie Sheen. Den båd, han har sponsoreret, hedder B.S. Sheen, og ifølge oplysningerne er den nu i den danske flådes varetægt.

I en erklæring siger Sheen, at han er stolt af, at hans fartøj har været med til at forsøge at standse "grusomhederne".

- Færøernes hvalfangere nedslagtede brutalt 33 grindehvaler i dag. Adskillige generationer er taget ud af havet, og Danmark er medvirkende til drabet, siger Sheen i sin erklæring.

Andre kendte, der støtter kampagnen, er balletdanserinden Sylvie Guillem og skuespillerinden Pamela Anderson.

Jagt på grindehvaler på Færøerne har stået på i over 1000 år. Siden det 16. århundrede er jagten blevet organiseret af lokalsamfund.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip