15-årig bænket: Norsk landstræner får kritik trods sejr

Det norske fodboldlandshold vandt en af dets efterhånden sjældne sejre, da Malta blev slået med 3-0 i EM-kvalifikationen fredag aften.

Trods succesen måtte landstræner Per-Mathias Høgmo alligevel gå i forsvarsposition efter kampen, da han over for norske medier måtte forklare, hvorfor det 15-årige supertalent Martin Ødegaard ikke kom på banen.

Ødegaard fra Strømsgodset er norsk fodbold suverænt hotteste navn for tiden, og i en alder af 15 år og 298 dage kunne han være blevet den yngste spiller nogensinde i en EM-kvalifikationskamp, hvis han var kommet på banen mod malteserne.

Men Høgmo beder nordmændene om at væbne sig med tålmodighed.

- Martin skal nok få sin chance. Det haster jo ikke. Han er 15 år og har vel 17-18 år foran sig som fodboldspiller. Det norske folk skal nok få ham at se, siger den norske landstræner ifølge dagbladet.no.

Ødegaard selv tager de 90 minutter på udskiftningsbænken med ro.

- Når man sidder på bænken, vil man jo altid gerne ind. Men jeg ved, at jeg vil få mange flere chancer, så det går nok, siger Martin Ødegaard til Aftenposten.

Næste chance kan komme allerede mandag, hvor Norge tager imod Bulgarien på Ullevaal i Oslo.

Nordmændene har tre point efter de første to kampe. Sejren over Malta kom i hus ved hjælp af to scoringer af Joshua King og en enkelt af det andet store talent i norsk fodbold, Cardiff-spilleren Mats Møller Dæhli.

/ritzau/