15-årig fængslet for Else-drabet

Skrevet af admin

05/08/2014

Mest læste i dag

En 15-årig dreng er tirsdag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Holstebro i sagen, hvor en 77-årig kvinde ifølge anklagemyndigheden blev voldtaget og kvalt i Lemvig.

Den 15-årig erkender vold og tyveri af kvindens pung, men han nægter sig skyldig i Midt- og Vestjyllands Politi sigtelser om drab og voldtægt.

Han skal nu mentalundersøges og er fængslet i surrogat på en institution på Djursland.

Den 15-årige erkender vold ved at have taget halsgreb på den kvindelige pensionist Else Johannesen, oplyste drengens advokat ved grundlovsforhørets start.

Efter grundlovsforhøret, der foregik for lukkede døre, var anklager Claus Benner yderst sparsom med oplysninger.

- Det skyldes blandt andet, at vi har en forklaring, vi nu skal have afprøvet de kommende dage. Men vi fastholder sigtelsen om, at han har overvundet kvindens modstand og tiltvunget sig samleje, før den 77-årige efterfølgende blev kvalt, siger han.

Den lange, ranglede og lyshårede 15-årige kom ind i retssalen iført en grå hættetrøje og jeans og stirrede tomt frem for sig uden at sige et ord. Til stede var også hans forældre og repræsentanter fra de sociale myndigheder på grund af drengens unge alder.

Ifølge forsvarer Per Broe-Andersen var den 15-årige under grundlovsforhøret meget berørt af situationen.

Forbrydelsen skete ifølge politiet natten til lørdag, men den 77-årige kvinde blev først fundet død af en hjemmehjælper lørdag formiddag. Obduktionen viste, at hun var blevet kvalt.

Politiet fandt ud af, at offerets pung var væk fra lejligheden i Frederiksgade. Politiet kunne ifølge flere medier efterfølgende se, at kvindens kreditkort var blevet brugt på netsiden sexshop.dk.

Ifølge indehaveren af sexshop.dk, Michael Peter Hansen, blev kreditkortet brugt til at forsøge at købe et stykke sexlegetøj til 1839 kroner. Købet på hjemmesiden blev ifølge indehaveren forsøgt gjort klokken 04.50 natten til lørdag. Det ønsker anklageren dog ikke at bekræfte.

/ritzau/