15-årig fængslet i drabssag fra Lemvig

En 15-årig dreng er tirsdag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Holstebro i sagen, hvor en 77-årig kvinde er voldtaget og kvalt i Lemvig.

Den 15-årig erkender vold, men nægter sig skyldig i Midt- og Vestjyllands Politi sigtelser om drab, voldtægt og tyveri. Han skal nu mentalundersøges og er fængslet i surrogat på en institution.

Den 15-årige erkender vold ved at have taget halsgreb på den kvindelige pensionist Else Johannesen, oplyste drengens advokat ved grundlovsforhørets start.

- En sag af denne karakter kræver fuld opmærksomhed og en hurtig politiindsats. Vi er derfor meget tilfredse med den effektive efterforskning, som har resulteret i, at vi i dag i retten har kunnet fremstille en sigtet i sagen, siger politiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Den lange, ranglede og lyshårede 15-årige kom ind i retssalen iført en grå hættetrøje og jeans og stirrede tomt frem for sig uden at sige et ord.

Forbrydelsen skete ifølge politiet natten til lørdag, men den 77-årige kvinde blev først fundet død af en hjemmehjælper, der kom på besøg lørdag formiddag. Obduktionen viste, at hun var blevet kvalt.

Politiet fandt ud af, at offerets pung var væk fra lejligheden i Frederiksgade. Politiet kunne ifølge flere medier efterfølgende se, at kvindens kreditkort var blevet brugt på netsiden sexshop.dk.

Ifølge indehaver af sexshop.dk, Michael Peter Hansen, blev kreditkortet brugt til at forsøge at købe et stykke sexlegetøj til 1839 kroner. Købet på hjemmesiden blev ifølge indehaveren forsøgt gjort klokken 04.50 natten til lørdag.

Else Johannesen blev sidst set i live fredag aften klokken 20.15, da hun havde besøg af en veninde. Derfor bad politiet folk, der havde bemærket noget usædvanligt i området fra fredag aften til lørdag formiddag klokken 10, om at henvende sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip