15-årige Gertruds nøgenbillede blev spredt på nettet: - Jeg blev truet til at sende flere

Som 15-årig sendte Gertrud Norman et nøgenbillede til en fyr. Men det har ført til helt uoverskuelige konsekvenser for hende, for selv flere år efter forfølger det hende. 

- Jeg oplevede på et tidspunkt, at en fremmed mand kørte op på siden af mig, rullede vinduet ned og råbte, om han ikke havde set mig nøgen, fortæller Gertrud Norman til TV2. 

Hun havde mødt en to år ældre fyr på Roskilde Festival, og selvom de var meget interesserede i hinanden i starten, så kølnede fyrens interesse langsomt af. Men han havde i længere tid efterspurgt et nøgenbillede af hende, og i et frsøg på at vise ham, at hun var sej, sendte hun ham et. 

Allerede dagen efter kom Gertrud Norman dog på andre tanker og bad fyren om at slette det - men det var for sent. Telefonen havde ligget fremme til en fest, og det var blevet sendt rundt til flere.

- Til at starte med gjorde jeg alt for at bremse det og finde ud af omfanget. Jeg gik virkelig i panik, men efter lidt tid indså jeg, at sådan noget ikke er til at stoppe. Det ruller bare derud af, siger Gertrud Norman. til TV2. 

Billedet florerede pludselig rundt blandt hendes venner og havnede også hos fremmede mænd.

- På Facebook skrev nogle drenge, at de ville have flere billeder og truede med at fortælle min lillebror om det, hvis jeg ikke sendte flere, fortæller Gertrud Norman.

I lang tid turde hun ikke fortælle sine forældre, hvad der foregik. Gertrud Norman begyndte derfor at bebrejde sig selv.

- Jeg følte jo, at jeg havde gjort noget forkert. At jeg havde begået en kæmpe fejl, fordi det fik omverdenen mig til at tro, at ansvaret lå på mine skuldre, fortæller hun. I dag ved Gertrud Norman godt, at det ikke er hendes skyldt, men at hun er offeret. Nu vil hun gerne være med til at bryde tabuet for andre, der står i samme situation.

- Man skal ikke skamme sig. Det er enorm vigtigt at tale om det og bryde det tabu og komme udover den grænse, hvor man føler sig blottet og vil ligge i sin seng, siger Gertrud Norman til TV2. 

 

 

 

Dagens Gossip