15-årige Robert forsvandt sporløst tilbage i 2002: Nu er der nyt i sagen

27/09/2023 13:15

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Politi
Foto: Politi
Nu er der nyt.

Mest læste i dag

Der var ikke meget at skrive hjem om, da 15-årige Robert tilbage i 2002 forsvandt, da han som så mange andre 15-årige var Robert Williams til fest med nogle venner. 

Og i over to årtier har den walisiske by, Resolven, været hjemsøgt af en hjerteskærende gåde.

Men nu, 21 år senere, kan der være sket et gennembrud i sagen, der har plaget Roberts familie og hele bysamfundet.

Det løfter Sky News sløret for.

De lægger ikke skjul på, at politiet er overbevist om, at nogle af de lokale ligger inde med oplysninger, som kan være afgørende for efterforskningen.

Og nu er to personer – en 35-årig mand og en 59-årig kvinde – blevet anholdt i forbindelse med sagen. Selvom de er løsladt mod kaution, indgår de i politiets efterforskning og vil løbende blive indkaldt til forhør:

"Vores prioritet er at støtte dem, mens vi arbejder videre med dette nye spor i efterforskningen", udtaler efterforskningslederen David Butt i kølvandet på sagen, der startede tilbage i 2002, hvor den 15-årige dreng forlod sit hjem for at deltage i en fest hjemme hos nogle venner i nabobyen Tair Felin - men sidenhen aldrig dukkede op igen.

Og det mysterium martrer stadig Roberts mor:

"Jeg vil bare gerne have hans lig tilbage, så jeg kan begrave ham. Det fortjener han. Jeg vil ikke have, at han er derude helt alene. Vi har brug for at være tæt sammen som familie", lød det fra Roberts mor Cheryl.

Roberts mor, Cheryl Williams, har længe været knust over tabet af sin søn, og håber at de nye sport potentielt kan åbne op for en hel ny vinkel i sagen og måske endda føre til en opklaring.