15 miljøaktivister frigivet mod kaution i Rusland

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

En russisk domstol har onsdag afgjort at yderligere en gruppe Greenpeace-aktivister fra en protestaktion mod olieboringer i Det Arktiske Ocean kan frigives mod kaution, hvormed i alt 15 aktivister står for at kunne forlade fængslet.

Den danske styrmandselev Anne Mie Roer Jensen og flere andre aktivister ventes at få at vide ved høringer senere onsdag, hvorvidt de kan løslades mod kaution.

I alt otte aktivister fra Danmark, Storbritannien, Holland, USA og Schweiz skal ifølge planen høre domstolens afgørelser om kaution onsdag.

Greenpeace vil finansiere kautionen, der for hver især lyder på to millioner rubler (ca. 340.000 kr.).

Det australske besætningsmedlem Collin Russell har fået forlænget sin varetægt frem til den 24. februar. Domstolen har ikke givet forklaring på de forskellige udfald.

De 30 aktivister, der blev varetægtsfængslet efter aktionen mod russiske olieboringer den 18. september, har været varetægtsfængslet, siden Arctic Sunrise blev opbragt af russiske sikkerhedsstyrker og ført til Murmansk i det nordlige Rusland. De risikerede i første omgang en dom for pirateri, men er nu tiltalt for hooliganisme.

Greenpeaces internationale chef, Kumi Naidoo, siger, at miljøorganisationen vil sætte alle kræfter ind for at få dem løsladt.

- Vi fortsætter med at forfølge hver eneste juridiske vej, vi kan, indtil hver og én af de 30 er hjemme hos deres familier igen, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/