15 tyrkiske arbejdere mister livet i sammenstød

15 tyrkiske landbrugsarbejdere, hvoraf størstedelen er kvinder, mistede livet mandag, da deres køretøj kolliderede med en lastbil, som transporterede mælk i den vestlige del af Tyrkiet, oplyser lokale embedsmænd.

Arbejderne var på vej på job for at plukke vinblade fra en plantage i regionen Manisa, siger den lokale guvernør Erdogan Bektas ifølge nyhedsbureauet Dogan.

15 mistede livet, herunder 13 kvinder. Føreren af lastbilen lastet med mælk overlevede ulykken og bliver behandlet på hospitalet.

- Ifølge de oplysninger, vi har modtaget, kørte føreren af lastbilen med mælk ind i den forkerte vejbane og stødte sammen med lastbilen, som fragtede arbejderne, siger han.

Ifølge forlydender faldt føreren af lastbilen lastet med mælk i søvn, da han kørte, hvilket har ført til, at der er åbnet en efterforskning, som skal se nærmere på ulykken.

Tyrkiet har stramme regler for sikkerheden på vejnettet, og ulykker involverer ofte køretøjer, som fragter lavtlønnede sæsonarbejdere, hvoraf mange er kvinder.

I oktober 2014 blev 17, herunder flest kvinder, dræbt og 29 blev såret, da en overlastet bus med arbejdere kørte galt i Isparta-regionen i det sydlige Tyrkiet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip