150 flygtninge sejler nu dagligt fra Tyrkiet til Grækenland

Skrevet af admin

22/04/2016

Mest læste i dag

Strømmen af flygtninge og migranter fra Tyrkiet til Grækenland er tilsyneladende igen ved at tage fart. Det sker, efter at en aftale i marts mellem Tyrkiet og EU ellers har fået tilstrømningen til de græske øer til at bremse kraftigt op den seneste tid.

En talsmand for Den Internationale Organisation for Migration (IOM) oplyser fredag, at der de seneste tre dage er ankommet 150 migranter i både dagligt til Grækenland fra Tyrkiet.

De mange ankomster indikerer ifølge talsmand Joel Millman, at "den hermetiske forsegling af denne rute til Europa ser ud til at være brudt".

- Antallet af daglige ankomster til Grækenland i denne måned var bogstaveligt talt nede på nul. Men nu er tallet igen begyndt at krybe opad. I de seneste tre dage er der ankommet 150 mennesker hver dag, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det kan meget vel skyldes vejret, eller at menneskesmuglerne er blevet mere kreative. Det kan i det hele taget skyldes en lang række ting, tilføjer han.

Ifølge tal fra IOM er der frem til i dag ankommet 154.227 flygtninge og migranter til Grækenland i 2016. Mere end halvdelen er ankommet til ferieøen Lesbos.

Sidste år ankom der 853.650 flygtninge og migranter til Grækenland.

EU's aftale med Tyrkiet blev indgået på et topmøde 18. marts og går ud på at sende alle flygtninge og migranter på de græske øer retur til Tyrkiet.

På to uger er 325 migranter sendt til Tyrkiet, men ingen afviste asylansøgere er endnu tvunget samme vej.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage til Tyrkiet fra de græske øer uden asyl, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genhuse vedkommende i EU.

Foreløbig er 103 syrere kommet til Europa under den aftale.

/ritzau/