150 meldes dræbt under kampe i Sudan

Et slag mellem rivaliserende klaner i Sudan nær vigtige oliefelter har kostet 150 mennesker livet, mens omkring 100 er blevet såret, oplyser medier med forbindelser til staten.

Kampene i delstaten Vest Kordofan mellem to mindre grupper fra Misseriya-klanen fortsatte dagen igennem på grund af stridigheder om jord tæt på oliefelterne, siger en klanleder, Mohammed Omer Al-Ansar.

Han fremsatte udtalelserne til Det Sudanesiske Mediecenter.

Der var ikke umiddelbart oplysninger om, hvilken dag det blodige slag skulle havde fundet sted. Men det kommer cirka en måned efter et sammenstød mellem de to samme grupper i området.

En lokal kilde fortalte i begyndelsen af juni, at mindst 41 personer mistede livet under kampe, hvor der blev anvendt militærrifler og mortergranater. Urolighederne skulle være udløst af uenighed om ejerskabet af et stykke land, hvor der skal bores efter olie.

Voldelige sammenstød mellem lokale grupper er taget til i regionen de seneste to år. En hovedårsag skulle være, at Sudans økonomi er forværret i perioden.

Sudans regering forsynede Misseriya og andre klaner med våben under landets 22 år lange borgerkrig, som blev afsluttet i 2005 og resulterede i oprettelsen af staten Sydsudan.

Det Sudanesiske Mediecenter oplyser, at lederne af Misseriya-klanen er blevet enige om at mødes og underskrive en fredsaftale efter de seneste kampe.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip