155 passagerer forsvundet: Myndigheder mister kontakt med Air Asia-fly

Luftfartsmyndighederne har søndag mistet kontakten til et AirAsia-fly på vej til Singapore fra byen Surabaya i Indonesien.

Det oplyser en talsperson fra det indonesiske transportministerium til indonesiske medier ifølge Reuters.

Samtidig bekræfter AirAsia - et malaysisk lavprisflyselskab - på sociale medier, at flyet savnes, men har ikke yderligere informationer.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke yderligere informationer vedrørende passagerer og besætningsmedlemmers tilstand, men vi vil holde alle parter informeret, når vi ved mere, skriver AirAsia på Facebook.

Der er 155 passagerer om bord på flyet, som er af typen Airbus 320-200 og har flynummeret QZ8501. Derudover skulle der ifølge AirAsia være syv besætningsmedlemmer.

Der er iværksat en eftersøgnings- og redningsaktion, oplyser AirAsia.

Ifølge Hadi Mustofa fra ministeriet mistede kontroltårnet i Jakarta kontakt med flyet klokken 6.17 lokal tid (00.17 dansk tid). Flyets besætning havde bedt om en alternativ rute, inden man mistede kontakten.

Efter planen skulle flyet være landet i Singapore klokken 8.30 lokal tid. Ved 11.30-tiden skriver lufthavnen i Singapore på sin hjemmeside, at flyet er "forsinket".

156 indonesere, tre sydkoreanere, en singaporeaner, en franskmand og en person fra Malaysia er om bord på flyet. Blandt dem er 16 børn og et enkelt spædbarn, oplyser AirAsia.

Episoden sker i forbindelse med slutningen på et katastrofalt år for et andet malaysisk flyselskab.

Malaysia Airlines har mistet to af sine fly i løbet af året. Først forsvandt flyet MH370 8. marts, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord.

17. juli blev flyet MH17 så skudt ned over det østlige Ukraine. Alle 298 personer om bord blev dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip