16-årig dreng overlever flytur i hjulkasse

En teenagedreng har overlevet en fem timer lang flyvetur. Det lyder måske ikke af så meget - men drengen sad i flyets hjulkasse, som landingsstellet trækkes op i efter start.

Den 16-årige dreng tog turen lørdag fra den californiske by San Jose til Maui på Hawaii, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Her blev han opdaget af flypersonalet, efter flyet fra Hawaiian Airlines landede.

Hawaiian Airlines har ikke informationer om, hvordan det lykkedes drengen at overleve turen, der ifølge FBI blev fløjet i 11.582 meters højde over Stillehavet. Oppe i de luftlag kom temperaturen ned på minus 62 grader, siger FBI-agent Tom Simon til Reuters.

Den 16-årige mistede bevidstheden hurtigt, siger han. Og en time efter landingen i Maui, kom han igen til bevidsthed.

- Det er et mirakel. Det ser ikke ud til, at han har haft noget grej med sig overhovedet, siger Tom Simon.

Den 16-årige har fortalt til FBI, at han var stukket af hjemmefra. Han kravlede over et hegn til lufthavnen i San Jose, og kravlede op i hjulkassen på et fly. At han valgte et fly, der skulle var til Hawaii, var tilsyneladende en tilfældighed.

- Hans historie er blevet efterprøvet, og der vil ikke blive rejst tiltale for noget, siger Tom Simon fra FBI's kontor i Honolulu.

Drengen er blevet overdraget til de sociale myndigheder, og en undersøgelse viste, at han ikke havde lidt overlast under flyveturen.

- Vi er lige nu optaget af, hvordan drengen har det. Han er meget heldig med at have overlevet turen, skriver Hawaiian Airlines i en udtalelse om sagen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip