16-årige Julie skal løfte tung grand prix-arv

27/01/2015 10:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Da Emmelie de Forest gik hele vejen og sikrede Danmark trofæet ved Eurovision i Malmø i 2013, var det blandt andet sangskriveren Lise Cabble, der stod bag hittet "Only Teardrops", der altså tog hele Europa med storm.

Igen i år har den rutinerede sangskriver, der har haft en sang med i det danske grand prix mere end 10 gange, sendt et nummer ind til konkurrencen, og i år er det den kun 16-årige Julie Bjerre, der skal fremføre sangskriverens bud på en vindermelodi.

- Jeg udgav sangen "Zero" i maj, som er skrevet af Lise Cabble, og hun ringede så og spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at synge en melodi grand prix-sang, og det tænkte jeg kunne være spændende. Det er en sang om ung og naiv kærlighed, og jeg er jo ung, så det passede meget godt, siger sangerinden. 

Sangen, der hedder "Tæt på mine drømme" har Lise Cabble skrevet sammen med Jakob Schack Glæsner og Maia Daniella Andersen, og for Julie Bjerre er det netop en drøm at få lov at arbejde med så dygtige folk. Samtidig giver det dog også lidt sommerfugle i maven for den unge sangerinde.

- Det er lidt svært, for når man er på et hold med nogen, der har så meget erfaring, så vil man jo nødig skuffe dem. De er jo vant til nogle meget dygtige mennesker, og så kommer der sådan en 16-årig pige fra Herlev og tænker "Nu skal jeg!", fortæller hun og smiler.

- Men de er rigtig søde til at fortælle mig, at jeg er god og til at sige, hvad jeg skal gøre, så det er rart, siger hun.

At Lise Cabbles seneste melodi grand prix-hit med Emmelie de Forest ved roret nåede helt til tops i den europæiske musikkonkurrence, kan dog godt få Julie Bjerre til at føle, at der er høje forventninger til hende.

- Lidt måske. Men jeg synes, at jeg er på et hold, hvor der er plads til at lære, siger hun.

Julie Bjerre er ikke helt ukendt hjemme i de danske stuer. I 2013 vandt hun DR1-talentshowet "Mentor".

Det danske melodi grand prix bliver afholdt i Aalborg den 7. februar.

Newspaq