16 mennesker mister livet til popkoncert i Sydkorea

Mindst 16 mennesker skal have mistet livet ved en udendørs popkoncert i Sydkorea, efter at en ventilationsrist kollapsede.

En større gruppe mennesker styrtede tilsyneladende adskillige meter ned, da ventilationsristen gav efter for tilskuernes vægt. Ifølge den amerikanske tv-station CNN faldt personerne omkring 10 meter ned til en underjordisk parkeringsplads.

- De stod på ventilationsristen for at få et bedre udsyn, da den gav efter, siger en talsmand for den lokale redningstjeneste til nyhedsbureauet AFP.

Ud over de dræbte er ni personer hårdt kvæstet ved ulykken, der skete i Seongnam syd for landets hovedstad, Seoul. Her spillede det populære k-pop pigeband 4Minute, der tilsyneladende ikke så ulykken fra scenen.

Redningsarbejdere siger, at 16 personer er bekræftet døde, men at dødstallet sagtens kan stige, da flere af de sårede er i kritisk tilstand.

Der var angiveligt mere end 700 mennesker til koncerten med det lokale pigeband.

- Pludselig lød der nogle høje skrig, og da jeg vendte mig om, så det ud som om, at folk blev suget ned i et hul, siger et vidne til den sydkoreanske tv-kanal YTN.

De fleste dræbte og sårede menes at være studerende.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip