16 personer dømt til fængsel for hashsalg på Christiania

16 personer er i Københavns Byret blevet idømt straffe på op til fem års fængsel i en af de i alt seks store sager om hashsalg på Christiania.

- Vi har lagt vægt på, at der er koncentreret hashsalg på Christiania, og når politiet er til stede, flygter folk og kommer bagefter maskeret for at konfrontere politiet, siger retsformand Kim K. Gabriel under domsafsigelsen.

- Hashsalget på Christiania er organiseret, og vi har fundet alle tiltalte skyldige i overensstemmelse med anklageskriftet.

Mængden af hashprodukter nåede ifølge anklageskriftet op på 479 kilo.

Den længste straf på fem års fængsel har Steffen Jørgensen fået, mens den korteste fængselsstraf er på et år og tre måneder.

Anklagemyndigheden krævede to af mændene udvist, men det kom anklageren ikke i land med. Den ene slipper for udvisning, mens den anden blev idømt en straf på to års betinget udvisning.

Resten af ugen afsiges der hver dag dom i de resterende fire sager. Yderligere 50 personer venter dermed på at få afgjort i løbet af ugen, hvorvidt de skal i fængsel eller ej.

Den første sag blev afgjort allerede 13. februar. Her blev alle de tiltalte - syv mænd og tre kvinder - idømt fængselsstraffe for det, som retten vurderede, var organiseret hashsalg.

Tilsammen blev de 10 personer idømt fængsel i 23 og et halvt år og fik konfiskeret store pengebeløb.

Dermed har politiet fået i hvert fald et foreløbigt resultat af den store aktion, som under kodeordet "Nordlys" 13. marts sidste år resulterede i anholdelse af cirka 80 mænd og kvinder.

Forinden havde forklædte politifolk købt hash i små portioner fra flere forskellige boder. De blev sendt i byen med tilladelse fra en dommer til at overtræde loven i forsøget på at afsløre og dokumentere kriminel aktivitet.

/ritzau/

.

Dagens Gossip