16.000 kilometer i tog: Ny Orient Express slår snart dørene op

Skrevet af Mathias Nielsen

07/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart vil det være muligt at komme på en luksuriøs togrejse

Dagens topnyheder

Indenfor rimelig kort tid vil det være muligt at tilbagelægge 16.000 kilometer i tog.

Den nye Orient Express La Dolce Vita skal bestå af seks tog, der hver byder på 12 "deluxe kabiner", 18 suiter, en "Æressuite" og en restaurantvogn, der tilbyder en "femstjernet madoplevelse" inklusive "prisvindende italienske vine" og eksklusiv haute cuisine.

Hvert af togene vil køre på tværs af 14 regioner og 131 byer rundt om i Italien, samt fra Rom til Paris, Istanbul og den kroatiske havn i Split, med ture på mellem en og tre nætter, når det begynder at byde passagerer velkommen i 2023.

Ruterne skal dække omkring 16.000 kilometer jernbanestrækning fra nord til syd, inklusiv en rejse fra Venedig til Trieste, langs den dalmatiske kyst til Split, sammen med ture gennem Toscanas bakker og rundt om Sicilien.

Dem, der mellemlander i Rom, vil komme til at overnatte på det allerførste Orient Express Hotel, Minerva, baseret i et barokpalads fra det 17. århundrede ved Piazza di Minerva, når det åbner dørene i 2024.

Det er et fælles projekt mellem Trenitalia, en del af Italiens statslige jernbaneselskab Ferrovie dello Stato, og Arsenale SpA, som har specialiseret sig i luksusophold.

Oplevelsen præsenteres som en "miljøvenlig måde at opleve skønheden i Italien."

"Togrejser repræsenterer det grønnere valg af transport, der forbedrer rejser til store byer såvel som små og mellemstore steder med tiltalende kulturelle steder og landskaber," siger Luigi Corradi, CEO og General Manager for Trenitalia ifølge CNN.

"La Dolce Vita-toget vil fremskynde luksustogeturisme og vil appellere til mange passagerer som en sikker og øko-bæredygtig måde at bevæge sig på, der beskytter miljøet og giver dem mulighed for at genopdage de mest fascinerende steder i vores regioner."

Designet af arkitekt- og designstudiet Dimorestudio, kombinerer indretningen af ​​toget dygtigt guldalderen for italiensk design med en mere moderne følelse.

Der er farverige tæpper, store vinduer og moderne kunstværker.

Ikke overraskende, så vil et ophold på Orient Express La Dolce Vita ikke være en helt billig fornøjelse.   Angiveligt vil togrejserne i gennemsnit koste omkring 2.000 € per person per nat. Det er næsten 15.000 danske kroner.

Foto: Instagram