17-årig dansk svømmer snupper bronze ved European Games

Det blev torsdag aften til en medalje til Danmark ved European Games, da AGF-svømmeren Tobias Bjerg svømmede en bronzemedalje hjem i 50 meter brystsvømning i tiden 28.04 sekunder.

Medaljepræstationen er noget af det største i karrieren, fortæller 17-årige Tobias Bjerg i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

- At vinde en medalje ved så stort et stævne er noget af det bedste, der kan ske. Men jeg tænkte også under hele svømningen: "Jeg skal bare vinde, jeg skal bare vinde", og det holdt jeg fast i hele vejen, siger Tobias Bjerg.

Med i samme finale var også den danske juniorsvømmer Philip Greve fra Farum, som opnåede en femteplads i tiden 28.27 sekunder.

Philip Greve havde forinden leveret et flot resultat i det indledende afsnit, hvor han med tiden 28 sekunder er ny indehaver af både den danske senior- og juniorrekord på 50 meter brystsvømning.

Guldet gik til den litauiske svømmer Andrius Sidlauskas i tiden 27.81 sekunder, mens kroaten Nikola Obrovac tog sølvmedaljen i tiden 27.89 sekunder.

For den danske medleyholdkap for piger gik det mindre godt i den indledende 4 gange 100 meter. Holdet blev diskvalificeret på grund af en tyvstart på førsteskiftet med mindst mulige margin.

- Det er bare den slags, der sker. Svømmerne må ikke blive bange for at begå fejl og en tyvstart sker bare ind imellem.

- Det vigtige her er hurtigt at komme videre og lægge hændelsen bag sig, lyder det fra Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub.

Ved European Games er det udelukkende juniorsvømmere, der kan stille op i svømmekonkurrencerne. Mesterskaberne tæller både som European Games og som junioreuropamesterskaber.

Fredag morgen fortsætter svømmekonkurrencerne ved European Games med indledende heats klokken 06.30 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip