17-årig er fængslet for taxa-drab

En 17-årig er blevet varetægtsfængslet i 25 dage og sigtet for røveri og drab på en 65-årig taxichauffør, der natten til fredag blev gennembanket af to mænd i Brønshøj i København.

Fredag aften anholdt politiet tre mænd på 17, 19 og 26 år for overfaldet. De to andre er lørdag eftermiddag efter et grundlovsforhør blevet løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Det siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Tommy Keil til Ritzau.

- Retsmødet blev til et maratonretsmøde. Den 17-årige blev varetægtsfængslet i 25 dage og anbragt på en lukket institution på grund af sin unge alder. Han er sigtet for drab og røveri, siger han.

Politiet modtog anmeldelsen om overfaldet fredag klokken 00.23.

Kort forinden var der blevet bestilt en taxi til Herbergsvej i Brønshøj. Da taxichaufføren nåede frem til adressen mellem Næsbyholmvej og Danhostel, stod de formodede kunder og ventede med en mindre cykel.

Chaufføren steg ud af bilen og begyndte at finde cykelstativet frem, da han blev overfaldet og gennembanket med et ukendt redskab. Derefter tog gerningsmændene hans personlige ejendele fra vognen og flygtede ad en sti ind til Degnemosen, der ligger bag højhusene på Bellahøj.

Den hårdt sårede chauffør blev i hast bragt til Rigshospitalet, men kvæstelserne var så alvorlige, at han natten til lørdag afgik ved døden.

Politiet vil fortsat gerne høre fra folk, som måtte have bemærket noget i området natten til fredag. Eventuelle vidner kan ringe til 114.

Især vil man gerne i kontakt med nogle unge, der blev set ved Danhostel på Herbergsvej. Nogle af de unge kørte fra stedet i en mørk personbil, som muligvis var en Mercedes eller en Audi.

Af hensyn til politiets videre efterforskning blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip