17-årig skal være byrådskandidat for Venstre i Varde

Hun har ikke engang stemmeret endnu. Men Charlotte Sørensen fra Agerbæk er valgt som nummer to på Fåborg-Agerbæk Venstres liste. Til sommer fylder hun 18 år og efter kommunalvalget i november håber hun at kunne sætte sig i en stol i Varde Kommunes byråd.

- Det er fedt. Nu skal jeg lige vende mig til livet som politiker. Der er nogen, der mener, jeg er for ung, men jeg synes, det er godt gået, siger Charlotte Sørensen til Dagens.dk og fortsætter:

- Jeg tror, den næstyngste er 50 år.

Den unge politiker er vokset op med politik. Hendes far er formand for den lokale vælgerforening og har selv været byrådskandidat. Men Charlotte Sørensen har sine egne idéer.

 - Jeg vil gerne have mere fokus på de unge. Det er dem, der er fremtiden, og de skal have en finger med i spillet, siger hun.

Og et par konkrete mærkesager har hun også på blokken.

- Jeg vil gerne have, at vi får nogle ordentlige cykelstier. Der er flere steder, det er for farligt for børnene at cykle, konstaterer hun.

Charlotte Sørensen er i gang med sit andet år på handelsskolen og har endnu ikke overvejet, hvad tilværelsen som lokalpolitiker kommer til at betyde. Men under alle omstændigheder håber hun, at hun kan regne med et kryds fra kommunens unge.

- Jeg har et mål og nogle idéer. Så må vi se, hvordan det går. Jeg har ikke engang overvejet, hvordan jeg vil føre valgkamp endnu. Men jeg kender jo mange unge, og jeg håber, de vil stemme på mig, siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip